“Interesul național” se sparge în bucăți. Din UNPR continuă plecările

Tudor Despina | 16.03.2016

Încă un deputat UNPR îngroașă rândurile traseiștilor care pleacă din partidul “interesului național”.

Pe aceeași temă

 

Deputatul Florian Geantă a anunțat miercuri Biroul permanent al Camerei Deputaților că trece de la UNPR la PSD. E cel mai recent exemplu de traseism pe care progresiștii îl dau înaintea alegerilor locale din Iunie. Geantă devine deputatul cu numărul nouă care pleacă de la UNPR, dintre care opt merg la social-democrați, în decurs de două săptămâni, arată Mediafax.

 

În 9 Martie, șase deputați au plecat de la UNPR la PSD. E vorba de spre Ştefan Dalcă, Adrian Diaconu, Liviu Codârlă, Tudor Ciuhodaru, Ion Pârgaru şi Liliana Mincă. Social-democratul Zgonea, șeful Camerei Deputaților, a salutat mutarea și a precizat că parteneriatul cu UNPR rămâne în picioare. Asta pentru ca luni, deputatul Radu Stroe  a anunțat că trece la PSD, iar senatorul Constantin Popa a devenit independent, potrivit Hot News.

 

Însă nici în teritoriu lucrurile nu stau mai bine pentru progresiști. Săptămâna trecută, organizația din Ploiești a Uniunii a plecat în bloc la PNL, fără măcar să anunțe la centru. Plecările trebuie citite în cheia demisiei lui Gabriel Oprea de la șefia partidului.

 

Onțanu, președinte interimar al UNPR după demisia lui Oprea, vorbea zilele trecute despre o “anumită neîncredere” în PSD. El declara atunci că are informații cum că social-democrații au lansat racolări de parlamentari. 

 

***

Gabriel Oprea a demisionat, în 3 Martie, de la șefia UNPR. Interimatul șefiei Uniunii Naționale pentru Progresul României va fi asigurat de primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, însă opțiunea lui Oprea pentru viitorul președinte al partidului este Valeriu Steriu.

 

“Am decis să demisionez astăzi din funcția de președinte UNPR. Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră”, a transmis Oprea, într-o scrisoare deschisă. Oprea pleacă de la șefia UNPR pe fondul unor multiple scandaluri în care e implicat. Fostul ministru de Interne și vicepremier e anchetat de DNA în două dosare penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22