Intilnire secreta intre Dragnea si baroni. Se discuta SEPARAREA functiilor politice de cele administrative

Fara Autor | 14.12.2014

Pe aceeași temă

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a chemat la o şedinţă, la Ministerul Dezvoltării, mai mulţi şefi de organizaţii pentru a discuta despre măsurile propuse pentru reformarea partidului. La întâlnirea de la minister nu participă toţi şefii de filiale, ci doar cei convocaţi de Liviu Dragnea. Marian Oprisan, seful CJ Vrancea, a declarat ca nu a fost invitat la aceasta sedinta.

Dragnea a starnit o serie de reactii dupa ce a propus separarea functiilor, administrativa de cea politica, la nivel de lideri de organizatii.

Tema principală a discuţiei, aşa cum a confirmat Liviu Dragnea, la final, a fost ideea separării funcţiei politice de cea administrativă, perspectivă care îi nemulţumeşte pe preşedinţii CJ, nevoiţi, în acest scenariu, să renunţe la conducerea filialelor de partid din judeţ. Deocamdată, s-a obţinut amânarea cu câteva luni a deciziei.

"S-a discutat despre separarea funcţie politice de cea administrativă. Concluzia a fost că mergem să discutăm azi şi în CEx, că e de luat în seamă, aşa încât în primăvară, la Congres, să introducem în statut această prevedere", a rezumat Dragnea conţinutul discuţiilor de la MDRAP.

Dragnea a declarat sambata ca ca el si Victor Ponta pregatesc "surprize placute" pentru partid, in perioada care a ramas pana la congresul din martie 2015, el aratand ca vor "incepe" cu colegii care nu au stiut sa gestioneze puterea pe care au avut-o.

Dragnea a anunţat la începutul acestei săptămâni că va propune la Comitetul Executiv ca funcţiile politice să fie separate de cele administrative. În replică, mai mulţi şefi de organizaţii din teritoriu au cerut decuplarea funcţiilor politice de cele administrative şi la Bucureşti. Astfel premierul Ponta ar trebui să aleagă între funcţia de preşedinte de partid şi cea de la Palatul Victoria.


Social-democratii se reunesc duminica in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) de la ora 16.00, prilej cu care presedintele Partidului Social Democrat (PSD), prim-ministrul Victor Ponta, va prezenta formula Cabinetului restructurat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22