Întrunirea coaliției pentru programul de guvernare. Orban: Listele de miniștri le stabilim la final

Redactia | 20.12.2020

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au reluat în această dimineață la Vila Lac din București discuțiile pe programul de guvernare.

Pe aceeași temă

Coaliția a terminat sâmbătă discuțiile pe capitolele Finanțe, Fonduri europene și Digitalizare, precum și repartizarea agențiilor guvernamentale în care numirile sunt politice.

Florin Cîțu și liderii partidelor din coaliție au anunțat sâmbătă seară că speră să termine discuțiile cel târziu luni.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că liberalii își vor desemna miniștrii din gyvernul Cîțu după terminarea negocierilor pe programul de guvernare.

Întrebat dacă este posibil ca noul Guvern să fie votat şi să depună jurământul săptămâna viitoare, el a spus: „Cred că dacă există bunăvoinţă prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va aşeza Parlamentul. În ceea ce ne priveşte, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului şi toate celelalte, protocolul de coaliţie şi celelalte elemente de negociere. (…) Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor”, potrivit Agerpres.

Șeful PNL a spus că în acest moment este prioritară constituirea Camerelor Parlamentului, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni în vederea alcătuirii noului Guvern. „Acum prioritară este constituirea Camerelor, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni declanşate de preşedintele României”, a afirmat Orban.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au reunit duminică dimineață la Vila Lac din București pentru o nouă rundă de discuții privind programul de guvernare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22