Iohannis a acceptat numirea Rovanei Plumb, de la Fonduri Europene, ca interimar la Educație

Redactia | 02.10.2018

Președintele Klaus Iohannis a fost de acord marți cu numirea, ca interimar la Educație, a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb și a semnat decretul de vacantare a postului de Valentin Popa, care și-a dat demisia după victoria obținută de UDMR în chestiunea predării limbii române pentru minoritățile naționale.

Pe aceeași temă

 

 

Președintele Klaus Iohannis a semant marți decretele de vacantare, prin demisie, a postului de ministru al Educației pentru Valentin Popa și de numire, ca interimar, a Rovanei Plumb, anunță Administrația Prezidențială.

 

Rovana Plumb este în acest moment ministru al Fondurilor Europene și o apropiată a președintelui PSD Liviu Dragnea și a premierului Viorica Dăncilă, care a fost președinte al organizației de femei. Conducerea organizației de femei a fost preluată de Plumb după ce Dăncilă a fost aleasă, la congresul extraordinar al partidului, din martie curent, președinte executiv al PSD.  

 

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, la solicitarea UDMR, de unde și demisia lui Valentin Popa, care a survenit la scurt timp de la măsura dispusă de PSD și susținută public de președintele partidului, Liviu Dragnea. Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective.

 

UDMR a transmis, după adoptarea OUG, că prin anularea articolului referitor la predarea limbii române guvernul nu a făcut decât să accepte argumentele copiilor, părinţilor maghiari, cadrelor didactice şi ale UDMR, înțelegând că măsura dispusă de ministrul Valentin Popa a fost neîntemeiată şi inadecvată din punct de vedere profesional.

 

Valentin Popa și-a motivat demisia tocmai prin faptul că nu este de acord cu solicitarea UDMR și a spus că, de fapt, scopul modificării ar fi unul politic, cu o centrare mai mult pe profesor decât pe interesul elevului. În opinia sa, toți copiii din România, indiferent de etnie, ar trebui să cunoască limba română, tocmai pentru a avea șansa să trăiască și să muncească pe viitor în România. Valentin Popa a intrat în atenția publică, la scurt timp de la preluarea mandatului de la Educație, în ianuarie 2018, prin grave erori gramaticale și de exprimare în limba română. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22