Iohannis: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș

Laurentiu Gheorghe | 11.10.2021

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seară pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier.

Pe aceeași temă

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

  • Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare

  • În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolovate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie

  • E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR

  • Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și cu certurile politice

  • Formațiunile au venit cu diferite abordări

  • Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș

Șeful Statului a avut luni consultări cu formațiunile politice. La prima oră, președintele s-a întâlnit cu delegația PNL, condusă de către premierul interimat Florin Cîțu. La finalul întâlnirii, acesta din urmă a declarat că liberalii nu au venit cu nicio propunere de premier și că așteaptă de la PSD, AUR și USR să vină cu o soluție, amintind că cele trei partide au făcut săptămâna trecută o majoritate pentru a trânti guvernul. Întrebat dacă PNL ar putea veni cu o altă soluție de premier decât Florin Cîțu, acesta din urmă a respins aceast scenariu. „Nu există această variantă. PNL a avut un congres și a ales o echip de conducere. Cine vine la negociere cu o asemenea condiție, de fapt nu vrea să negocieze”, a afirmat Cîțu.

Următoarea formațiune care s-a întâlnit cu președintele a fost PSD, iar după consultări liderul social-democraților a declarat că susține varianta alegerilor anticipate. Totodată, i-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis și PNL că sunt vinovați de criza politică.

USR, a treia formațiune care a intrat la consultări, a precizat că l-a propus ca premier pe liderul formațiunii, Dacian Cioloș. Acesta din urmă a dezvăluit apoi în urma discuțiilor cu președintele Iohannis, că acesta din urmă nu a primit o altă propunere de premier și a acuzat celelalte partide că fug de responsabilitate.

AUR a transmis şefului statului că există o majoritate care vrea un guvern de specialişti, cu un premier independent, care să guverneze pentru o perioadă scurtă, până la alegerile anticipate. De asemenea, co-președintele formațiunii George Simion a spus despre premierul Florin Cîțu la întâlnirea cu Iohannis că „nu pare să fie în toate facultățile mintale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22