Iohannis critica CE pentru initiativa de sanctionare a tarilor care nu primesc refugiati

Dora Vulcan | 18.05.2016

"Cred că modul corect de a rezolva o problemă este oferirea de soluţii proactive mai degrabă decât concentrarea pe sancţiuni, pentru că sancţiunile nu rezolvă nimic", a spus Iohannis, potrivit agenţiei LETA/BNS, la conferinţa de presă organizata cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dalia Grybauskaite a împărtăşit opinia preşedintelui României, afirmând că Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să îşi securizeze frontierele externe, iar apoi să decidă distribuirea refugiaţilor. Oricum, "nu ar trebui să existe sisteme coercitive" în privinţa distribuirii refugiaţilor. "Opinia mea despre propunerea Comisiei Europene este negativă (...)", a subliniat preşedintele Lituaniei.

În septembrie 2015, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema de distribuire a 160.000 de refugiaţi a fost aprobată.

 

Recent, Comisia Europeană a propus un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările Uniunii Europene, statele putând refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitând în schimb contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria şi Cehia au anunţat că se opun iniţiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigranţilor pe bază de cote obligatorii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22