Iohannis: Dupa alegeri nu putem discuta decat de un Guvern politic. Tehnocratii pot candida

Dora Vulcan | 12.09.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, după alegerile parlamentare, România trebuie să aibă un Guvern politic, cel tehnocrat, condus de Dacian Cioloş, fiind doar o soluţie de criză. El a spus că "nu ar fi greşit" dacă unii dintre miniştri ar dori să candideze, însă nu se gândeşte la o persoană anume.

Pe aceeași temă

 

 

 

"O ţară trebuie să aibă un Guvern politic, e simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic (...) a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem discuta despre altceva decât de un Guvern politic", a spus Iohannis.

 

Întrebat despre posibilitatea ca miniştri din Cabinetul Cioloş să candideze la alegeri, Iohannis a spus că "nu ar fi greşit" ca unii să dorească să se implice în politică după experienţa din Guvern.

 

"Oameni noi ar putea să vină şi din Guvern, fără să mă gândesc la cineva anume, dar teoretic se poate imagina că anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politică prin funcţia lor să se hotărască să intre în politică. Nu ar fi greşit", a explicat şeful statului.

 

Iohannis a subliniat că a vorbit încă de anul trecut despre nevoia ca partidele să se deschidă şi pe scena politică să apară şi "oameni noi".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22