Iohannis il vede premier pe Ciolos si dupa alegeri, cu conditia asumarii sale de partide

Dora Vulcan | 20.10.2016

Aflat la summitul Consiliului European de la Bruxelles, Iohannis a spus intr-o conferinta de presa ca il considera pe Dacian Ciolos un premier potrivit si dupa alegerile parlamentare din iarna cu conditia sa fie asumat de partidele care vor configura majoritatea.

Pe aceeași temă

 

 

Intrebat daca il considera pe Ciolos o "varianta buna", Iohanis a spus :

 

 

"Sigur că este o variantă bună. Dacă un an a fost bun și eu l-am desemnat, cum să nu fie bun și în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele își asumă această propunere — știți că sunt întâlniri pe care le face președintele cu partidele după alegeri și, dacă acolo vin partide și spun noi avem probabil o majoritate, noi îl propunem pe Cioloș — atunci consider că este o propunere politică și voi ține cont foarte serios de această propunere", a declarat Klaus Iohannis citat de Agerpres.

 

 

 

El a spus ca nu-l intereseaza ca viitorul premier sa fie sau nu membru al unui partid politic, important este doar ca acesta sa fie asumat de partide: 

 

 

"Un premier politic în accepțiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide. Pe mine nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului și a relației între partid și persoana respectivă. Nu este rolul președintelui să intre să verifice dacă și-a plătit cotizația, nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană este asumată politic de un partid sau de o coaliție de partide, atunci după părerea mea este un premier politic", a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

Intrebat daca Ciolos  este o solutie buna de premier, Iohannis spus "Intrebat daca Ciolos este o solutie buna de premier, Iohannis spus "sigur ca e o varianta buna. Daca un an de zile a fost bun si eu l-am desemnat, cum sa nu fie bun si in continuare".

 

 

 

"Repet, aceasta desemnare va depinde de partide. Daca partide isi asuma aceasta propunere - stiti ca sunt intalniri pe care le face presedintele cu partidele dupa alegeri - daca acolo vin partide si spun 'noi avem probabil o majoritate, noi il propunem pe Ciolos’ atunci voi considera ca este o propunere politica si voi tine cont foarte serios de aceasta propunere", a precizat Klaus Iohannis.

 

 

Intrebat despre declaratia facuta de Ciolos in interviul acordat joi HotNews.ro, ca nu se vede implicat intr-o formula de guvernare care sa includa si PSD, Iohannis a raspuns ca "dupa alegeri este diferit fata de inainte de alegeri."

 

 

“Acum suntem in pre-campanie si campanie. Situatia care va reprezenta vointa electoratului va trebui sa duca la formarea unui guvern. Nu imi doresc o situatie in care dupa alegeri apar tot felul de sensibilitati din cauza carora sa nu putem forma un guvern. Imi doresc crearea unui guvern direct din prima”, a adaugat seful statului.

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22