IOHANNIS, interviu pentru Deutsche Welle: EDUCATIA, SANATATEA, INFRASTRUCTURA au nevoie de schimbari FUNDAMENTALE. Sper ca voi IMBUNATATI relatiile ROMANO-GERMANE

P.c. | 05.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a declarat, intr-un interviu pentru Deutsche Welle ca Romania are nevoie de schimbarile fundamentale la nivel de educatie, sanatate, infrastructura si in privinta sistemului de pensii. Iohannis a mai vorbit despre campania sa electorala, exprimandu-si de asemenea dorinta de a imbunatati relatiile romano-germane, relateaza ziare.com

 

Fostul primar al Sibiului a comentat si sloganul sau electoral - "Romania lucrului bine facut" -, afirmand ca acesta suna bine in romana, "insa tradus in germana nu este asa de special". "In orice caz, arata ca trebuie facute lucrurile bine. Aceasta ar fi afirmatia corecta in limba germana", a spus Iohannis, in interviul pentru Deutsche Welle."Vreau un alt tip de politica in Romania. Mai putin spectacol si mai putine discursuri inutile si mai mult solutii. In plus, mi-am propus sa fiu un alt tip de presedinte. Vreau sa fiu un presedinte care sa uneasca ceea ce trebuie sa stea unit. In plus, vreau sa fiu un arbitru dur, dar corect in peisajul politic romanesc", a adaugat presedintele PNL.

 

Acesta subliniaza ca sunt multe lucruri care trebuie imbunatatite in Romania, dand exemplul educatiei. "In programul meu electoral am subliniat 11 teme importante, intre care se regasesc educatia, sanatatea, infrastructura, sistemul de pensii. Trebuie schimbate lucrurile fundamental. De exemplu, in tema educatiei avem nevoie de un sistem dual asemanator celui din Germania, pentru ca nu toti vor sa mearga la facultate. Sunt multi care vor sa invete bine o mesere simpla. Acum, acest lucru nu este posibil.

 

CITITI SI:  Klaus Iohannis, interviu pentru La Repubblica: In Romania este necesar un guvern de CENTRU-DREAPTA

 

Sau, spre exemplu, in sanatate. Aici pacientii sunt undeva la marginea sistemului, in timp ce ar trebui sa fie exact in centrul sistemului", a spus Klaus Iohannis.


Fostul primar al Sibiului a vorbit si despre faptul ca presedintele PSD si contracandidatul sau, Victor Ponta, l-a atacat din cauza etniei germane. "Nu cred ca apartententa mea la minoritatea germana a fost un dezvantaj. (...) Am pus in centrul campaniei mele lupta impotriva coruptiei. Din pura intamplare, acest lucru a coincis cu performantele autoritatilor romane anticoruptie in ultimele saptamani. Cred ca acest lucru a fost bine primit de oameni si trebuie sa se continue asa", a subliniat presedintele ales.


Nu in ultimul rand, intrebat cat de importante sunt originile sale germane, pentru relatiile bilaterale dintre Romania si Germania, presedintele PNL a replicat: "Ramane de vazut daca va conta provenienta mea saseasca. Insa este adevarat ca eu cunosc multi politicieni germani si ca mentin contacte pe care le-am facut ca primar al Sibiului si presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Vreau sa mentin in continuare aceste contacte si sa le folosesc pentru a imbunatati si aprofunda relatiile romano-germane", a mai declarat Klaus Iohannis. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22