Iohannis, la Alba Iulia, de Ziua Națională. Corina Crețu, în grupul Opoziției. Liderii PSD, huiduiți

Redactia | 01.12.2018

Klaus Iohannis a spus, de Ziua Națională, că românii au „o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor”.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a ajuns sâmbătă la Alba Iulia pentru a participa la o parte dintre manifestările organizate la Ziua Națională a României, în special la parada militară, programată la ora 15.30, transmite Alba24. În tribuna oficială, alături de președintele Klaus Iohannis sunt liderul PNL, Ludovic Orban, și comisarul european, Corina Crețu.

Potrivit reporterului G4Media.ro, la Alba Iulia, Corina Crețu nu a stat cu grupul de lideri PSD în așteptarea președintelui. Circa 100 de mii de oameni au venit la Alba Iulia pentru manifestările de Ziua Națională.

16.13 Președintele pleacă în aplauzele mulțimii și face obișnuita baia de mulțime.

16.10 Parada s-a încheiat. La sfârșitul ceremoniei, șeful statului s-a întreținut câteva clipe cu comandații militari și cu comisarul european Corina Crețu.

15.35 A început parada militară.

Chiar înainte de sosirea președintelui, din public s-au auzit huiduieli la adresa reprezentanților PSD. ”Rușine să vă fie. Să îți fie rușine, Nicolae” au strigat câțiva oameni, adresându-se lui Șerban Nicolae. Lângă acesta se afla și ministrul Gabriel Les, dar aproape era și deputatul Cătălin Rădulescu, așa că huiduielile au ricoșat inevitabil și spre aceștia.

În așteptarea președintelui, reprezentanții puterii și ai opoziției s-au grupat separat unii de ceilalți. Comisarul European Corina Crețu i-a salutat rece pe social-democrați apoi s-a dus spre grupul PNL unde s-a întreținut cu Raluca Turcan.

Klaus Iohannis fost așteptat de Ludovic Orban, Raluca Turcan, Vasile Blaga și alți lideri ai PNL, dar și de reprezentanți ai Coaliției de guvernare, în general din eșaloanul secund. Printre aceștia, deputatul de Alba Ioan Dîrzu, deputatul Cătălin Rădulescu și fostul ministru, Victor Negrescu.

Șeful statului s-a oprit la Catedrala Încoronării, unde a depus o coroană de flori, la statuia Regelui Ferdinand.

Chiar înainte de sosirea președintelui, din public s-au auzit huiduieli la adresa reprezentanților PSD. ”Rușine să vă fie” au strigat câțiva oameni, adresându-se, se pare ministrului Gabriel Les, și el prezent.

Mesajul președintelui de Ziua Națională

„Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri, momentul fondator al existenței noastre naționale. Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor, că îl apărăm și îl prețuim. Să nu uităm niciun moment că este o onoare și o mândrie să facem parte din această națiune. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!​”, a scris Iohannis pe Facebook, în mesajul de 1 Decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22