Iohannis le-a spus ambasadorilor ca nu va numi un premier cu probleme penale

Fara Autor | 13.12.2016

Klaus Iohannis le-a transmis astazi ambasadorilor din statele UE ca nu va renunta la promisiunea de a nu desemna un candidat cu probleme penale la functia de premier, precizeaza un comunicat al administratiei prezidentiale.

Pe aceeași temă

 

 

Iohannis nu a avansat nume de posibili premieri in discutia cu diplomatii straini, dar a spus ca desemnarea premierului este prerogativa presedintelui.


Presedintele i-a asigurat pe ambasadori ca rezultatul alegerilor parlamentare nu va schimba cursul pro-european si pro-atlantic al Romaniei. Iohannis a mai spus ca Romania ramine una dintre tarile fara partide extremiste, partidele anti-occidentale raminind in afara Parlamentului.

Iohannis a avut intilnirea cu ambasadorii la ora 13.00, dupa prima sa conferinta de presa post-alegeri.

 

 

COMUNICATUL  ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE AICI

 

”Referitor la situaţia internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele şi implicaţiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie. Președintele României a menţionat că acestea s-au desfăşurat în bune condiţii, fiind foarte bine organizate. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste.

 

În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, Preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunțat înaintea începerii campaniei electorale”, se precizeaza in comunicatul administratiei prezidentiale..

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22