Iohannis, primit de Papa Francisc alături de ceilalți șefi de stat și de guvern din UE

Dora Vulcan | 24.03.2017

Aflat la Roma, la reuniunea informală a Consiliului European organizată la 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, Iohannis va fi primit vineri în audienţă de Papa Francisc, alături de ceilaţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa sâmbătă, 25 martie a.c., la Roma, la reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

 

Summitul aniversar de la Roma va celebra un moment definitoriu în evoluția proiectului european, respectiv semnarea la 25 martie 1957, de către cele şase state fondatoare ale Uniunii - Belgia, Franța, Germania Federală, Italia, Luxemburg și Olanda - a Tratatului privind Comunitatea Economică Europeană și Tratatului Comunității Europene pentru Energie Atomică (EURATOM).

 

Reuniunea Consiliului European va reprezenta atât un moment de sărbătoare, cât şi unul de bilanţ al celor şaizeci de ani de la crearea proiectului european. Totodată, Summitul de la Roma va marca începutul procesului de reflecţie cu privire la viitorul Uniunii Europene, proces care ar urma să fie definitivat în cursul anului 2019.

 

În marja reuniunii Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va fi primit în audiență vineri, 24 martie a.c., alături de ceilalți șefi de stat și de guvern, la Sfântul Scaun, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc.

 

Cu prilejul deplasării la Roma, Preşedintele României va participa duminică, 26 martie a.c. la o întâlnire cu studenți şi cadre didactice de naționalitate română din Italia, la Accademia di Romania. În cadrul acestei dezbateri, Președintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune în care va prezenta viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22