Ion Bircina, la intrarea in DNA: Sunt BAIAT DESTEPT, am bani de nu stiu ce sa mai fac cu ei. Cine este finul judecatorului Toni Grebla

P. C. | 22.01.2015

Pe aceeași temă

Ion Bîrcină, om de afaceri din Gorj și finul judecătorului Toni Greblă de la Curtea Constituțională, a declarant joi, înainte de a intra la DNA, că are bani de nu știe ce să facă cu ei și a recunoscut că i-a dat bani magistratului, pentru că așa se face între rude.

 

"Nu am dat mită în viața mea la nimeni, am fost doar băiat deștept", a declarat Bîrcină.

Întrebat dacă Toni Greblă l-a protejat ajutându-l în afaceri, Bîrcină a susținut că nu a fost protejat de nimeni, în nicio afacere.

În ceea ce privește acuzația că i-ar fi dat bani judecătorului CCR, Bîrcină a spus: "Pai ne dăm de la tată la fiu, de la fiu la tată, dumneata nu știi cum e?"

"Eu am multe afaceri, am bani de nu mai stiu ce sa mai fac cu ei", a mai afirmat omul de afaceri.

 

Relația dintre Toni Greblă și Ion Bîrcină seamană cu cea dintre Bercea Mondialul și Mircea Băsescu. Greblă este finul lui Bîrcină și a avut mai multe legături de afaceri cu milionarul din Gorj.

Personaj controversat, Bîrcină, zis Goeru, a fost implicat în mai multe dosare penale și chiar anchetat de DNA.

În octombrie 2012, DNA l-a trimis în judecată alături de alţi trei parteneri de afaceri de-ai săi, pentru că ar fi oferit mită de peste o jumătate de milion de euro fostului senator Gergely Olosz, pentru a-i fi atribuit preferenţial un contract de furnizare de energie la CEZ Oltenia, în perioada 2007-2008 Gergely Olosz fiind preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), spune Mediafax.

Cumpărare de influență

În iulie 2013, Bîrcină a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare în acest dosar, în timp ce Olosz Gergely a fost condamnat la şapte ani de închisoare. În prezent, dosarul este pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, după ce magistraţii au stabilit că Tribunalul nu era competent să judece cauza, întrucât fostul parlamentar avea calitatea de avocat, ceea ce atrage competenţa Curţii de Apel. Următorul termen în acest proces este stabilit pentru 13 februarie, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor, în perioada mai 2010 - februarie 2011, Ion Bîrcină, Costin Iliescu, Cătălin Stan şi Ovidiu Ionel Badea, reprezentând mai multe societăţi comerciale, s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa lui Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere.

Fiul lui Bîrcină, condamnat pentru tentativă de omor

FOTO: Gorj Exclusiv

Bîrcină junior, a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare cu executare, după ce a fost judecat pentru tentativă de omor. În 2013, Paul Irinel Bîrcină a fost implicat într-o altercaţie cu Mitică Văduva pe care l-a înţepat cu un cuţit în zona umărului, acesta din urmă ajungând ulterior în spital, potrivit Gorj exclusiv. În primă fază, acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice, copilul miliardarului a fost lăsat în libertate, ulterior poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj reuşind să probeze şi tentativa de omor a acestuia, fiind astfel arestat preventiv.

 

Legătura de rudenie

FOTO: Gorj Exclusiv

Toni Greblă a fost finul de căsătorie al fiicei lui Ion Bîrcină, atunci când aceasta s-a cununat cu Ramin Bîlteanu (fost Andronache), zis Damin, de care a divorțat ulterior. Tânărul a fost judecat într-un dosar de prostituție și trafic de persoane. Rețeaua din care făcea parte Radian a obținut peste 150.000 de euro din obligarea unor fete să se prostitueze sau să cerșească în Norvegia, Suedia şi Lituania.

Întrucât era minor în momentul comiterii faptelor, Radian a primit anul trecut doar mustrare, însă tatăl său a fost  condamnat cu executare la 3 ani închisoare, potrivit Gorj Exclusiv.

Cristinel Bîlteanu, fostul cuscru al lui Ion Bîrcină, este considerat de presa locală drept unul dintre cei mai bogați romi din țară.

Citiți și:

Toni GREBLA, judecator al Curtii Constitutionale, URMARIT PENAL. Procurorii DNA: Organizare de GRUP INFRACTIONAL si TRAFIC DE INFLUENTA..A primit bani pentru ROCHIILE nevestei, MASINA de lux, materiale ELECTORALE

Generalul Bartolomeu SAVOIU, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, adus cu mandat la DNA, pentru declaraţii în dosarul judecătorului Toni GREBLA

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22