Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost arestat preventiv. Decizia instantei nu e definitiva

T.d. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis vineri magistratii Tribunalului Bucuresti. Rudeanu e cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala. Decizia instantei nu e definitiva si poate fi contestata.

Rudeanu este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un presupus prejudiciu de 600.000 de euro, potrivit Romania Libera.

Ionut Rudeanu a fost retinut joi seara de procurori. El a fost audiat pentru opt ore intr-un dosar de evaziune fiscala. Mai multe perchezitii au avut loc ieri la firme de protectie si paza.

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cerceteaza mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care s-ar inregistra un prejudiciu de 2,5 milioane lei.

Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele. Rudeanu a fost audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Firma controlata de Ionut Rudeanu,  Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR).

Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. Firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.
 

Vasile Blaga: Ginerii nu ti-i alegi

Blaga s-a distantat de ginerele sau, intr-un interviu acordat in februarie 2014 Revistei 22, declarand ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea": "Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, de acum trei saptamani, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Mai mult n-am ce sa fac. E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22