Iordache susţine că a fost la protestele din Piaţa Victoriei.Aveam fes ”in cap” si fular

E.b. | 10.02.2017

Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei, suţine că a fost în Piaţa Victoriei, unde ar fi observat că mulţi dintre oamenii care protestează acolo nu au citit textul Ordonanţei de modificare a codurilor penale. Totodată, cel care şi-a asumat personal promovarea OUG 13 şi a proiectului legii graţierii, susţine în continuare că nu a greşit cu minic.

Pe aceeași temă

 

 

Tot ce am făcut a fost corect şi constituţional, dar nu a fost bine comunicat, a declarat Florin Iordache după ce i-a predat Ministerul Justiţiei Anel Birchall. Acesta susţine şi că a fost în Piaţa Victoriei, unde ar fi observat că mulţi dintre oamenii care protestează acolo nu au citit textul Ordonanţei de modificare a codurilor penale.

 

 UPDATE  Florin  Iordache revenit cu precizari in timpul serii, intr-o interventie telefonica la Antena 3, unde a afirmat ca in urma cu patru seri venea spre casa si cand a trecut prin dreptul Pietei Victoria s-a oprit sa intrebe lumea pentru ce protesteaza.

Am vrut "sa vedem si noi care e pulsul", a spus el, sustinand ca l-a intrebat pe un participant de ce protesteaza si acesta i-ar fi spus: "Asa se poarta dom'ne, e cool".

"O fi cool, dar sa fim in deplina cunostinta de cauza", a adaugat Iordache.

Intrebat daca nu s-a temut ca ar putea fi recunoscut, Florin Iordache a raspuns: "Pai aveam fes in cap si fular la gat".

"M-a surprins totala necunoastere a actelor normative pe care le adoptase guvernul", a continuat fostul ministru, care a adaugat ca a sperat ca, daca isi da demisia, se vor opri protestele.

"De ce mai protestam? Pana la urma legile nu se fac in piata", a adaugat acesta.

El a fost intrebat de moderator daca regreta ca a repetat in mai multe randuri sintagma "alta intrebare" in conferinta de presa in care a anuntat adoptarea OUG 13, dar Iordache a spus ca nu si a incercat sa explice ca i se puneau aceleasi intrebari.

 
*******

"Intamplator da. Am vrut si eu sa vad care e perceptia oamenilor. Sunt oameni nemultumiti, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia", a adaugat acesta, exprimandu-si regretul ca "Romania este rupta in doua, cu doua mitinguri", unul in Piata Victoriei si altul la Palatul Cotroceni.

"Foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative", a sustinut fostul ministru al Justitiei.

Acesta a rostit la un moment dat deja celebra sintagma "o alta intrebare, va rog", starnind rasetele ziaristilor.

 

„Am semnat protocolul de predare primire în ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei, am discutat cu doamna Birchall despre proiectele actuale, priorităţi. Am încredere că dumneaei cunoaşte priorităţile şi le va da curs în perioada următoare. Am fost preocupat, în scurta perioada în care am condus ministerul, să rezolv problemele pe care le-am găsit aici. Am acționat corect şi constituţional”, a declarat Florin Iordache, conform Digi24.ro.

 

 

 

Întrebat dacă îi pare rău pentru situaţia în care s-a ajuns, fostul ministrul a răspuns că „fără îndoială, da”. Apoi a subliniat, din nou, că demersul său a fost unul corect. „Este anormal, atunci când încerci să rezolvi anumite probleme... Hotărârile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Eu am inițiat și am avut o consultare publică foarte largă. Acest lucru nu a fost transmis destul de bine. A fost un demers coprect, constituțional. Ca dovadă, proiectul pe care eu l-am inițiat se află acum în dezbatere parlamentară. Aici, la Ministerul Justiţiei, nu se iau decizii pe linie de partid. De aceea și secretarii de stat au fost magistraţi. În Ministerul Justiţiei nu trebuie să fie oameni de partid, aici au fost numai profesionişti. Am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi care este conţinutul actului normativ.”

 

"Aţi fost în Piaţă?", au întrebat jurnaliştii.

„Întâmplător, da. Nu este normal să avem România ruptă în două, cu oameni care scandează şi mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative”, a răspuns Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22