Iulian Bulai se plânge că George Simion l-a tras de ureche: M-a agresat fizic

L. G. | 28.03.2022

Deputatul Iulian Bulai (USR) cere sancționarea lui George Simion (AUR) pentru că acesta l-ar fi „agresat fizic, apucându-l cu degetele de ureche” în timpul unei ședințe de plen, potrivit Rompres.

Pe aceeași temă

Conform sesizării depuse de Iulian Bulai, în timpul lucrărilor şedinţei din 22 martie, George Simion, care se deplasa prin sală, făcând o transmisie live pe Facebook, i-a adresat deputatului USR, care se afla aşezat în bancă, câteva cuvinte, l-a agresat fizic şi apoi l-a „apucat cu degetele de ureche”.

Aceste manifestări sunt suficiente pentru a atrage dezaprobarea publică, fiind deopotrivă de natură a prejudicia solemnitatea instituţiei Parlamentului şi a onoarei deputaţilor, doresc să aduc în atenţia dumneavoastră că domnul Simion a înţeles că continue comportamentul nedemn, repetându-mi numele cu un ton dispreţuitor. Faptele săvârşite încalcă dreptul la demnitate al persoanei – art 72 din Codul Civil, iar prin calitatea persoanelor, aceea de parlamentari şi circumstanţele în care au fost săvârşite, în incinta Parlamentului şi în faţa întregii ţări, în timpul unei şedinţe publice de plen, şedinţă a cărei înregistrare care poate fi oricând vizionată pe website-ul Camerei, aduc o gravă atingere prestigiului instituţiei Parlamentului, ca organ reprezentativ suprem al poporului român – art. 61 din Constituţia României”, arată Iulian Bulai în sesizare.

El a mai apreciat că pe parcursul incidentului a ales să respecte demnitatea şi onoarea funcţiei de deputat şi a manifestat o conduită civilizată, nereacţionând în niciun fel la gesturile „incalificabile” ale lui George Simion.

„În schimb, manifestările domnului Simion au fost de un nivel josnic, nesocotind atât regulile generale de comportament în societate, cât şi dispoziţiile din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor, ale Regulamentului Camerei şi ale statutului deputaţilor şi senatorilor”, a mai afirmat Iulian Bulai.

De asemenea, deputatul USR a mai susţinut că este „inacceptabil” comportamentul lui George Simion, acesta contribuind la „corodarea încrederii publicului larg în instituţiile constituţionale”.

Bulai a mai menţionat că în prezenta legislatură au mai existat fapte de violenţă ale unor parlamentari asupra colegilor, situaţie care a dus la introducerea unei prevederi speciale în Regulament privind interdicţia de a utiliza violenţa fizică.

„Ţinând cont de toate temeiurile de fapt şi de drept invocate, apreciez că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deontologiei parlamentare, reglementată în dispoziţiile legale şi consider că este imperios necesară sancţionarea deputatului Simion George Nicolae. Este evident că lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament violent şi nedemn, motiv pentru care înaintez spre soluţionare prezenta sesizare”, se mai arată în document.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22