Ivan: Nu Dăncilă, obedientă lui Dragnea, va conduce Guvernul; membrii PE, efectiv şocaţi

E.b. | 22.01.2018

Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD, nu va conduce nici măcar o secundă Guvernul, declară la RFI europarlamentarul Cătălin Ivan (grup S&D - Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni).

Pe aceeași temă

 

 

Faptul că Guvernul va rămâne în „structura mamut” din prezent este o altă veste proastă, mai spune el.


Cătălin Ivan critică, la RFI, desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier: „M-a surprins pe mine, ne-a surprins pe toţi cei din Parlamentul European, români şi străini deopotrivă. Lăsăm la o parte comunicatul acela dat de colegii din PSD, a fost impus acel comunicat să fie dat şi ei doar şi-au dat acordul să apară numele lor pe listă, dar vorbesc de europarlamentari din toate ţările, care au lucrat cu Viorica Dăncilă sau care o ştiu cât de cât. Majoritatea nu o ştiu nici după nouă ani de zile, dar şi cei care o ştiu au fost efectiv şocaţi (...). Este cea mai obedientă şi cea mai fidelă persoană posibilă din tot PSD-ul pentru Liviu Dragnea, persoana pe care şi-a dorit s-o impună imediat după Sevil Shhaideh şi nu a reuşit”.

 

Eurodeputatul şi-ar dori un Guvern mai suplu: „Eu cred că vestea proastă este că până la urmă vor rămâne toate portofoliile şi Guvernul va rămâne în structura aceasta mamut. Eu am susţinut demersul făcut de Mihai Tudose, pentru că eu chiar cred că avem nevoie de un Guvern mai suplu, de miniştri mai puţini, de o echipă mai performantă. 


Faptul că Mihai Tudose a fost obligat să plece, iar Viorica Dăncilă, de fapt Liviu Dragnea, că Viorica Dăncilă n-o să conducă nici măcar o secundă Guvernul, va fi Liviu Dragnea şi la Camera Deputaţilor şi la Guvern şi la partid, ceea ce este foarte periculos pentru democraţia din România, iar vestea proastă că vor rămâne peste 80% din oameni acolo, practic toţi oamenii lui Liviu Dragnea, acei incompetenţi în marea lor majoritate, aduşi de la Teleorman doar pe criteriul obedienţei şi că vom avea în continuare acest Guvern mamut este foarte rău pentru România şi pentru eficienţa acestei guvernări”, declara Cătălin Ivan la RFI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22