Joe Biden și-a desemnat vicepreședintele: Kamala Harris, cu origini indo-jamaicane

Laurentiu Gheorghe | 12.08.2020

Candidatul democraților, Joe Biden, a anunțat că-și continuă cursa pentru Casa Albă alături de Kamala Harris (55 ani), fost procuror-șef al Californiei și văzută că viitor candidat la alegerile din 2024.

Pe aceeași temă

„O ştire puternică: Am ales-o pe Kamala Harris parteneră în scrutinul prezidenţial. Împreună cu voi, îl vom învinge pe Donald Trump”, a scris Joseph Biden pe Tweeter, informează Mediafax.

Este prima femeie de culoare şi prima persoană de origine indiană nominalizată pentru un scrutin prezidenţial de către un partid important din SUA, notează cotidianul The New York Times.

A fost aleasă în funcția de procuror general al Californiei, fiind prima femeie de culoare care a ocupat acest post și, în cele două mandate pe care le-a deținut, a devenit tot mai populară în Partidul Democrat. Astfel, în 2017, a devenit senator american de California.

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost unul dintre adversarii lui Joe Biden în scrutinul pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA. După ce l-a criticat în scrutinul intern, Kamala Harris a devenit o susţinătoare puternică a lui Joe Biden şi o activistă pentru justiţie rasială după moartea afro-americanului George Floyd.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie, menţine un avans de 10% în raport cu preşedintele Donald Trump, membru al Partidului Republican. Potrivit unui sondaj efectuat la nivel naţional de Universitatea Monmouth, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump are o popularitate de 41%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22