Juncker ştie exact ce se petrece cu legile Justiţie, dar Tăriceanu insistă: E dezinformat

E.b. | 01.02.2018

Călin PopescuTăriceanu, preşedintele Senatului, şi-a exprimat disponibilitatea pentru a se întâlni cu oficiali europeni şi a discuta în detaliu despre legile Justiţiei.

Pe aceeași temă

 
 

"Sunt o serie de cuvinte (în declaraţia preşedintelui Comisiei Europene) extrem de calde rostite de Juncker, care este un prieten al României. Ţin enorm de mult la prietenia lui Juncker şi la ataşamentul şi disponibilitatea pe care le-a arătat totdeauna faţă de ţara noastră. Va trebui să văd textul original pentru a-mi putea face o părere. Am toată disponibilitatea pentru a întâlni oficiali europeni şi aş prefera ca cei care vin să fie şi avizaţi pe aceste subiecte şi să discutăm în detaliu", a afirmat Tăriceanu, la România TV, conform Agerpres.

 

El s-a declarat preocupat şi îngrijorat de "percepţia neconformă realităţii" creată la nivelul Comisiei Europene şi al Parlamentului European faţă de aceste legi.

 

"Şi eu sunt preocupat de percepţia care s-a creat la nivelul CE şi la nivelul Parlamentului. Şi eu sunt mai mult decât preocupat, sunt chiar îngrijorat, pentru că este o percepţie care nu e conformă cu realitatea. De aceea, cred că numai printr-un dialog direct vom putea să lămurim lucrurile şi să ridicăm aceste preocupări", a afirmat Tăriceanu.

 

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri la Bruxelles că dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la Schengen vor fi "în alţi termeni", locul "natural" al ţării noastre fiind în zona Schengen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22