Kelemen Hunor acceptă scuzele fostului premier Mihai Tudose dar face reproșuri Opoziției

Dora Vulcan | 01.02.2018

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că acceptă scuzele exprimate public de fostul premier PSD Mihai Tudose pentru o declarație a sa privitoare la consecințele pe care le-ar suporta cei care vor adopta steagul secuiesc. Kelemen reproșează, însă, opoziției că nu s-a delimitat de declarațiile lui Tudose.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose, care deși au fost formulate după decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reprezintă un gest de normalitate față de comunitatea noastră.

 

 

Constatăm totodată cu regret că nici până în acest moment, niciun politician al opoziției nu s-a delimitat de afirmațiile fostului Premier prin care amenința că va flutura membrii ai unei minorități dacă aceștia își exprimă identitatea prin simbolurile proprii, scrie Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

 

”În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a susține punctul meu de vedere cu privire la declarațiile mele din emisiunea ,, Jocuri de putere " din data de 10-01-2017. Prin declarația în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcționarilor publici de a aplica legea în acest sens.

 

Și pe această cale doresc să îmi cer scuze public față de orice comunitate sau membrii unei minorități care în urma declarației mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență s-au simtit lezați. Această interpretare nu este în acord cu valorile și principiile mele, respectiv dialogul și respectul reciproc între comunități și de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranță și incitare la ură. A fost o lecție din care am învățat că e mai multă nevoie de rigurozitate și atenție în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum....”, a scris joi Tudose pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

După ce liderii celor trei partide ale comunitatii maghiare din Romania, UDMR, PCM si PPMT,  au semnat la începutul lunii ianuarie o declaratie comună prin care au cerut autonomie teritoriala, locala si culturala pentru ținutul secuiesc și  "crearea statutului special administrativ, bilingv al regiunii Partium" (regiunea care cuprinde parti din judetele Bihor, Satu Mare si Salaj), fostul premier Mihai Tudose a spus la Realitatea TV că  "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Tinutului Secuiesc și a spus că ”daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22