Kelemen Hunor: Ciolos este foarte bine pregatit si este un om corect. Este o solutie buna

Iulian Popescu | 10.11.2015

Desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier este un pas pozitiv și necesar, în contextul actualelor tensiuni și așteptări din societatea românească, a declarat marți seara președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Pe aceeași temă

 

Cu toate acestea, liderul formațiunii spune că UDMR nu  afirmă în acest moment că-l va și vota pe premierul desemnat, întrucât mai sunt câteva lucruri necesare înainte:

„Nu spunem în acest moment că îl susținem, nu spunem că nu îl susținem. Așteptăm o discuție, fiindcă așa e corect, să vedem ce vrea să facă omul. Nu am semnat, nu semnăm pentru nimeni, dar după ce vom avea o discuție cu el, dacă va solicita o astfel de discuție, bineînțeles că vom lua o decizie. Dar primul pas din partea președintelui a fost un pas pozitiv și declarația domnului Cioloș mă face să cred că foarte repede va începe consultările cu grupurile parlamentare”, a spus Hunor, citat de Agerpres.

 

Decizia rămâne însă un pas pozitiv: „E primul pas făcut de președintele Iohannis după demisia premierului Ponta, desemnarea domnului Dacian Cioloș pentru funcția de prim ministru. A fost un pas, zic eu, reușit, pozitiv, eu apreciez ca și un pas necesar, absolut pozitiv în condițiile date, când există tensiuni, așteptări din partea societății și când e nevoie de un guvern tehnocrat. (...) Și eu am spus încă de săptămâna trecută că noi credem că va trebui un om gen Dacian Cioloș sau am mai dat un alt nume, Bogdan Olteanu, deci am fost foarte aproape (...) și acum pasul și mingea e la domnul Dacian Cioloș. El trebuie să facă următorul pas, următoarea mișcare și consider că va avea nevoie de un sprijin politic parlamentar, că altfel nu poți să guvernezi un an de zile”, a mai declarat Hunor.

 

Despre Dacian Cioloș, președintele UDMR a spus că este un om corect și foarte bine pregătit, „care înțelege foarte repede ceea ce e de făcut”.

 

„Noi îl știm pe Dacian Cioloș, am guvernat împreună, am lucrat cu el când era comisar european și dincolo de faptul că este un om foarte bine pregătit este și un om corect și un om care înțelege foarte repede ceea ce e de făcut”, a punctat Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22