Kelemen Hunor îl acuză pe Ludovic Orban că preia din retorica lui Ceaușescu din anii `70

Laurentiu Gheorghe | 09.08.2021

Hunor a reacționat la declarația făcută duminică de Ludovic Orban, precum că județul Harghita a fost ocolit de investiții pentru că UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”.

Pe aceeași temă

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că „Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania”. El a adăugat că „UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta”.

„Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania.

UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta.

A spune că noi avem tendinţa de a fi un soi de partid unic, înseamnă că el nu cunoaşte situaţia reală sau că preia lozinci şi stereotipuri vechi, fără a se gândi în prealabil”, a scris Kelemen Hunor, luni pe Facebook.

Kelemen Hunor l-a acuzat pe liderul PNL că preia din retorica lui Nicolae Ceaușescu.

„Preia retorica lui Ceaușescu și arată din nou doar că este incapabil să gândească diferit față de ceea ce a moștenit din anii ’70, ’80 , pentru a spune că dezvoltarea economică se bazează pe proporții etnice.”, a mai declarat Kelemen.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă guvernarea alături de UDMR înseamnă un compromis, precizând că este o guvernare complicată, dar că UMRD este un partener care îşi respectă cele mai multe înţelegeri. Orban a precizat că sunt anumite limite peste care PNL nu trece, dar nu a dorit să dea un exemplu în acest sens.

De asemenea, preşedintele PNL a spus că Harghita este un judeţ aparte, în care românii de multe ori trebuie să se lupte ca să le fie respectate drepturile.

„Harghita, un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile, iar obligaţia noastră ca partid de guvernământ, e obligaţie constituţională, legală şi morală este aceea să garantăm drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Harghita.

Purtătorul de cuvânt al UDRM, Hegedus Csilla, a transmis, luni, o replică la acuzaţiile aduse de Ludovic Orban, în timpul turneului său electoral în Harghita, solicitându-i să nu se folosească de comunitataea maghiară în lupta internă din PNL.

„Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ţinutul Secuiesc, iar noi constatăm că din păcate nu s-a pregătit cum se cuvine pentru acesta, iar declaraţiile lui de ieri sunt pline de stereotipuri banale. UDMR respinge acuzaţiile aduse şi solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalităţile şi luptele interne electorale ale Partidului Naţional Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ţinutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei şi nu dorim să auzim predicile şi sterotipurile prosteşti ale unor politicieni români care-şi aduc aminte doar în campanii că Ţinutul Secuiesc există”, a spus purtătorul de cuvânt al UDMR, potrivit Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22