Kelemen Hunor spune că PNL și PSD nu s-au înțeles cine numește premierul: „E înghesuială mare”

Laurentiu Gheorghe | 16.11.2021

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că deocamdată nu e conturează un viitor guvern deoarece PSD și PNL nu s-au înțeles cu privire la rotația premierilor, discuțiile fiind foarte aprinse.

Pe aceeași temă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, în această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern în cadrul negocierilor dintre PSD, PNL, UDMR. Acesta a spus că partidele nu au ajuns la o înţelegere privind rotaţia premierilor, pentru că fiecare doreşte să fie primul şi a precizat că discuţiile au fost foarte aprinse.

Kelemen Hunor a spus că „au fost discuţii foarte aprinse, şi s-au discutat doar câteva subiecte”, printre care certificatul verde şi impactul bugetar al unor măsuri care vor fi prinse în programul de guvernare.

Despre majorarea pensiilor, liderul UDMR a spus că „fiecare doreşte să avem o creştere de 10, de 15, de 20 la sută, să vedem cât putem să asigurăm de la buget fără să punem în pericol deficitul”.

Kelemen Hunor a precizat că nu s-a ajuns la o înțelegere privind premierul pentru că fiecare partid își dorește această funcție.

„Aici, colegii noştri nu s-au înţeles şi fiecare doreşte să fie primul. Ei trebuie să decidă şi am înţeles că asta va fi decizia de astăzi a liberalilor, dacă acceptă ideea de rotaţie, dar cine urcă primul, aici nu ştiu, nu îmi dau seama, e înghesuială mare. (...) Din punctul meu de vedere, indiferent cine este premierul, trebuie să fie unul dintre preşedinţii de partid, altfel nu o să meargă. Indiferent cine e premierul dintre cei doi-trei, ceilalţi trebuie să fie în Guvern. Trebuie să lase orgoliile la o parte. Dacă nu, atunci iar o să avem o problemă de funcţionalitate. Dacă toţi liderii sunt în Guvern, se pot lua deciziile politice, administrative în Guvern şi asta este dorinţa noastră. După aceea, în coaliţie discuţi problemele mai de anvergură, din Parlament şi aşa mai departe”, a declarat președintele UDMR.

Acesta a spus că în această săptămână nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern.

Întrebat dacă în viitorul program de guvernare vor exista deduceri fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii, liderul UDMR a pledat pentru găsirea unei soluţii în contextul în care, a susţinut Kelemen, în următorul deceniu va exista o problemă demografică în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22