Klaus Iohannis a anunțat declarații de presă la ora 11:30. Tema, proiectul bugetului de stat

Laurentiu Gheorghe | 22.02.2019

Șeful statului este așteptat să anunțe o decizie legată de bugetul de stat, care i-a fost trimis la promulgare. Președintele a criticat dur PSD-ALDE, considerând că bugetul nu este sustenabil.

Pe aceeași temă

Bugetul pe 2019 a ajuns miercuri la Palatul Cotroceni, iar președintele Iohannis a atacat dur coaliția PSD-ALDE, spunând că prin Legea bugetului, alocarea fondurilor a fost făcută ținându-se cont de interesele "camarilei de partid".

Marți, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis "să renunțe la retorica de campanie electorală" și să promulge cât mai repede legea bugetului, "astfel încât copiii să poată beneficia de la 1 martie de creșterea alocațiilor". În ședința de marți, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care reglementează creșterea alocațiilor - inițiativă a opoziției - și s-a lăudat din nou că măsura, propusă de PNL, este meritul PSD-ALDE, care "au identificat corect sursa de finanțare".

Bugetul pe 2019 a ajuns miercuri la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis considerând că acesta nu este unul sustenabil, iar alocarea fondurilor a fost făcută ținându-se cont de interesele „camarilei de partid”. Precizările au fost făcute de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, care a precizat că șeful statului va anunțaîn zilele următoare decizia în privința legii bugetului.

"Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor”, a spus Dobrovolschi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22