Klaus Iohannis a demisionat din functia vizata de procesul cu ANI

T.d. | 02.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis si-a depus, marti, demisia din functia de reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a societatii comerciale SC APA CANAL SA Sibiu, functie vizata de procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), potrivit Hotnews.

"Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (...) incepand cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara APA Sibiu, reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor a SC APA CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ECO Sibiu, precum si din orice alta functie publica pe care o detin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Va multumesc pentru colaborare!", a scris Klaus Iohannis textul demisiei, acceptata marti de consilierii municipali din Sibiu.

Klaus Iohannis a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca si-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

CITESTE SI: Klaus IOHANNIS DEMISIONEAZA din functia de PRIMAR al orasului SIBIU

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, pe 25 noiembrie, in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate in dosarul in care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va incepe pe 14 ianuarie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22