Klaus Iohannis, atac la Voiculescu: Datele nu sunt măsluite. În București nu se impune carantina

Redactia | 24.03.2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că pentru București e nevoie de restricții suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomerații.

Pe aceeași temă

Iohannis a spus că speră ca autoritățile din Capitală să ia rapid decizia.

”Probabil trebuie schimbate orele de dechidere pentru magazine și mall-uri în week-end”, a spus Iohannis. El a respins însă carantinarea Bucureștiului.

”Autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească numărul locurilor la Terapie Intensivă”, a mai spus Iohannis.

În legătură cu școlile, președintele Iohannis a spus că ”deja știm că foarte mulți copii învață online, însă dacă numărul de pacienți crește, și suntem în fază de creștere, trebuie intervenit și aici. Cred că propunerea ministrului de contopire a vacanțelor de Paște e acceptabilă”.

El a cerut și accelerarea campaniei de vaccinare: ”cred că se poate face mai mult, avem doze acum”.

Întrebat dacă a fost informat că incidența cazurilor a fost ”măsluită” înainte de alegerile parlamentare, așa cum a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, el a spus că ”nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o exprimare nefericită. Dar au fost diferite formule de calcul. Nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum, ministrul Voiculescu a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și se dau datele care se găsesc. Deci vorbim despre două formule ușor diferite, nu a măsluit nimeni datele. Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia. Ar fi extrem de important să ne implicăm acolo unde e nevoie, să creștem numărul de paturi la ATI, să îi motivăm pe medici, cred că acestea sunt prioritățile momentului, nu comparații teoretice”.

Despre sărbătorile de Paște, președintele Iohannis a spus că ”anul aceste sărbătorile sunt îndepărtate una de alta, trebui să găsim soluții ca lumea să poată merge la biserică.

”Dacă mergeți la schi, evitați aglomerațiile, păstrați distanța”, a spus Iohannis când a fost întrebat dacă le recomandă românilor să meargă la schi.

Întrebat dacă e necesra importul de vaccin din Rusia sau China, președintele a spus că România are suficiente doze de vaccin. ”Campania de vaccinare prinde viteză în fiecare săptămână. Noi folosim vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22