Klaus Iohannis, duminică, la ieșirea din biserică: Ne-am rugat pentru victimele incendiului

Laurentiu Gheorghe | 15.11.2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat la ieșirea din biserică unde s-a rugat pentru victimele incendiului că este „absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații presei la ieșirea din biserică, unde s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț . Întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie și în alte părți din țară, Ioahannis a afirmat că e important ca specialiștii să afle rapid care au fost cauzele izbucnirii focului în secțiile ATI.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus șeful statului.

Întrebat de un jurnalist dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie și în alte părți din țară, președintele României a răspuns: „Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți".

Mulți medici atrag atenția că Secțiile ATI sunt suprasolicitate, aparatura din Secțiile ATI, și că astfel de tragedii s-ar putea întâmpla și în alte locuri, a continuat reporterul.

„Da, din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare. Vă mulțumesc”, a conchis Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22