Klaus Iohannis, inaintea plecarii la Bruxelles: Parteneriatul UE-America Latină și Caraibe prezintă un interes deosebit pentru Romania

P.c. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea la Bruxelles unde va participa la Summitul Uniunea Europeană — Comunitatea Statelor Latino — Americane și Caraibiene, că pentru România dezvoltarea unui parteneriat UE-America Latină și Caraibe prezintă un interes deosebit.

 

"Voi susține la Bruxelles cele trei obiective ale Summitului: consolidarea dialogului politic, dezvoltarea legăturilor economice și cooperare extinsă. Pentru România, ca țară de origine latină, dezvoltarea unui parteneriat bi-regional UE-America Latină și Caraibe prezintă un interes deosebit. Participarea la programele de cooperare dintre aceste regiuni deschide noi oportunități pentru o colaborare mai strânsă cu statele latino-americane, inclusiv în domeniul economic", a afirmat președintele Iohannis, citat de Agerpres.

 

El a precizat că este al șaptelea summit al UE cu țările Americii latine și al doilea care include în format și zona Caraibe: "Summitul de la Bruxelles este important din mai multe puncte de vedere, pe de o parte America Latină și Caraibe reprezintă o regiune stabilă din punct de vedere politic, iar pe de altă parte este un contributor net la creșterea economică globală. Summitul va face o evaluare a stadiului actual al Parteneriatului UE-America Latină și Caraibe", a adăugat șeful statului.

 

Iohannis a declarat ca se are în vedere adoptarea unui plan de acțiune care să concretizeze Parteneriatul și să-l facă eficient și funcțional si vor fi adoptate o declarație politică și o declarație privind dialogul și cooperarea sectorială, în care vor fi precizate obiective pentru UE și statele CELAC pentru perioada următoare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22