Klaus Iohannis: Invatamantul universitar este in suferinta in Romania

T.d. | 10.03.2015

Pe aceeași temă

Invatamantul universitar si sportul de performanta sufera in Romania de astazi, a declarat marti presedintele Iohannis, la Facultatea de Drept.

”Sunt dascăl de profesie şi ştiu că şcoala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităților de investiții în aceste domenii”, a arătat preşedintele Iohannis.

El a precizat că o competiție sportivă internațională, organizată în România, ar însemna beneficii economice și sociale, capital de imagine, investiții și încurajarea turismului, dar în același timp ar însemna, prin participarea atâtor sportivi universitari, recunoașterea și răsplătirea valorii, muncii și dedicației.

Inițiativa dumneavoastră oferă cadrul de a repune în discuție, într-un mod serios și angajant, teme precum prezența sportului în școala românească, activitatea fizică și un mod de viață echilibrat. Între gradul de sănătate al tinerilor și bunăstarea națională există, fără îndoială, o legătură directă”, a ţinut să menţioneze Iohannis.

Şeful statului s-a referit şi la aspectul ”dezvoltării durabile”, arătând că ”un eveniment sportiv major ar reprezenta o amplă oportunitate pentru marile centre universitare”, potrivit Romania Libera.

Un astfel de eveniment ar aduce însă ceva mai presus de stadioane, locuri de cazare, săli de sport și turiști. Ar aduce la noi acasă emoția și solidaritatea pe care le inspiră reușitele sportivilor noștri și imnul național intonat în cinstea lor”, a adăugat presedintele.

Klaus Iohannis a participat la ceremonia lansării oficiale a proiectului ”Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”, în cadrul căreia a arătat că ”participarea la competiţiile sportive presupune muncă asiduă şi perseverentă, disciplină şi rigurozitate, fair-play, respectarea regulilor jocurilor, şi pe acelaşi principiu se poate clădi şi un alt mod de a face politică”.

La lansarea oficială a candidaturii României pentru desfăşurarea Universiadei de Vară 2021 în ţara noastră au participat ministrul Tineretului şi Sportului,Gabriela Szabo, Andreea Răducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român şi ministrul Educaţiei, Mihai Câmpeanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22