Klaus Iohannis o acuză pe Viorica Dăncilă că prin refuzul consultărilor a încălcat Constituția

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2019

Iohannis critică noile nominalizări pentru comisar european din partea României și îi cere premierului revină asupra acestora, „doar în urma consultării cu Președintele și cu avizul Parlamentului”

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis o acuză pe Viorica Dăncilă că a încălcat Constituția prin refuzul de a veni la consultările de azi de la Cotroceni și îi cere să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european, ”doar în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”.

Refuzul premierului de a veni la consultările de la Cotroceni pentru stabilirea unei nominalizări pentru poziția de comisar european și cu evitarea avizului Parlamentului reprezintă o încălcare a Constituției și afectează credibilitatea României.

„Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, a scris președintele Iohannis într-o declarație de presă transmisă miercuri de Președinție.

Declarația de presă semnată de președintele Iohannis:

Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României

Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției.

Gestul premierului arată, totodată, diletantismul și o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră.

Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!

Îi cer din nou premierului să respecte Constituția și legile țării și să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european, doar în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22