Kovesi : Sunt un procuror care a reușit să le inspire teamă celor care vor să fure liniștiți

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2019

Procurorul Adina Florea de la Secția Specială a dispus ca fosta șefă a DNA să se prezinte la secția 18 de poliție din București în cadrul procedurii de control judiciar.

Pe aceeași temă

UPDATE: Principalele declarații ale fostei șefe a DNA la ieșirea de la secția 18 de poliție, unde s-a prezentat în urma impunerii controlului judiciar în urma inculpării în dosarul în care este acuzată de luare de mită în cazul aducerii în țară a lui Nicolae Popa:

  • „Repet, nu am voie de vorbesc de aceasta masură preventivă"

  • Referitor la șansele de a mai fi numită la șefia Parchetului European:

  • „In urma evaluarii comisiei tehnice, am iesit pe primul loc, acum se deruleaza negocieri intre Consiliul UE si Parlamnetul European, o sa vedem dacă ce s-a întâmplat va afecta această procedură".

  • „Este evident si foarte clar că ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu candidatura mea. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa aceasta funcție, pentru care am candidat si in care am iesit prima. Este evident ca sunt parte a unei campanii de hartuire, de intimidare, sunt un semnal pentru ceilalti colegi din sistem care vor sa-si fac treaba. Sunt convinsa ca procurorii si judecătorii din Romania își vor continua sa-si facă meseria si nu se vor lăsa intimidați”.

  • „Sunt un procuror care timp de 24 de ani mi-am făcut treaba. Sunt un procuror care am dovedit ca in activitatea mea profesionala am luptat cu corupția într-un mod eficient. Si sunt un procuror care a reușit sa le inspire teama celor care vor sa fure liniștit in România.”

****

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat vineri la ora 11:00 la secția 18 de poliție în cadrul preocedurii de control judiciar impuse de SIIJ.

După aproape șapte ore de audieri la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), procurorul de caz, Adina Florea, a dispus mai multe măsuri împotriva Laurei Codruța Kovesi care a fost inculpată și plasată sub control judiciar, a scris Ziare.com.

Aceasta înseamnă inclusiv că fosta șefă a DNA nu mai are voie să părăsească țara fără aprobarea procurorului care se ocupă de cazul său.

De asemenea, Laurei Codruța Kovesi i s-a interzis să mai lucreze ca procuror, conform acelorași surse, pana la ridicarea măsurii.

Kovesi a declarat, joi seară, la ieșirea de la audieri ca procurorul de caz i-a interzis sa mai făcă declaratii presei despre dosarul în care este cercetată.

Procurorul de caz mi-a interzis sa vorbesc cu presa. (...) Este o măsură pentru a-mi închide gura", a spus Kovesi, fara a preciza daca are si alte interdictii.

Măsura plasării sub control judiciar poate fi contestata de către Laura Codruța Kovesi în instanță.

Denunțătorul în dosarul deschis pe numele fostei șefe a DNA este Sebastian Ghiță, care a scuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, in 2011.

Laura Codruta Kovesi era la acea vreme procuror general al Romaniei, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul FNI. In aceasta cauza, fostul procuror-sef DNA este urmarit penal pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22