La Festivalul de folclor pentru deținuți, Toader spune că doreşte ridicarea MCV. Greu de crezut

E.b. | 08.09.2017

Tudorel Toader, Ministrul Justiției, ar dori ca anul acesta România să scape de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). El a vorbit despre această chestiunela Festivalul de folclor pentru deținuți şi spune că sunt eforturi conjugate în ăn acest sens.

Pe aceeași temă

 

E greu de crezut după ce Toader  a anunţat proiectul de modificare a legilor justiţiei, generând critici din partea magistraţilor, a asociaţiilor acestora, a societăţii civile, dar şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Ambasadei SUA sau Comisiei Europene.

 

Întrebat de jurnaliști, vineri, la Festivalul de folclor pentru deținuți, dacă România scapă de MCV anul acesta, Tudorel Toader a declarat: 

  

"Eu pot să vă spun că, sigur, aș dori, dar decizia, sigur, nu este a mea (...). Noi avem și un interes — să spun — până la urmă o determinare suplimentară a faptului că în primul semestru din 2019 preluăm președinția rotativă (a Consiliului UE) și sperăm noi să nu avem președinția și tutela MCV-ului în același timp. Da, sunt optimist că așa vor sta lucrurile".

 

El a spus că joi au avut loc două ședințe. "A fost o ședință lărgită cu cei care fac parte din componența comisiei de MCV, după care am rămas într-o întrevedere mai restrânsă cu președinta CSM, cu vicepreședinta Înaltei Curți, cu procurorul general, cu procurorul șef de la DNA. Au fost discuții foarte bune, foarte aplicate, foarte lămuritoare de natură a avea fiecare instituție participantă la îndeplinirea celor douăsprezece recomandări, de îndeplinirea fiecărei cerințe, fiecărei recomandări, când vine 18 (septembrie) acum și vine misiune de verificare a MCV-ului să arătăm foaia de progres de la ultima vizită, din 3-5 mai, dacă nu greșesc", a afirmat ministrul Justiției, conform Agerpres.

 

Întrebat de jurnaliști dacă lucrurile stau bine, el a răspuns că da. "Vă asigur că stăm foarte bine", a declarat Tudorel Toader.

 

Ministrul Justiției a menționat că sunt eforturi conjugate, întrebat care este următorul pas dacă sunt îndeplinite condițiile. "Sunt eforturi conjugate. Eu vă spuneam și cu alte ocazii și repet cât va fi cazul. Până la urmă, trebuie să se constate că îndeplinim fiecare punct din cele douăsprezece recomandări, fiecare subpunct pe care fiecare recomandare îl are în parte și atunci să se constate, sper eu, că am îndeplinit subpunctele și punctele, după care va urma decizia de ridicare a MCV-ului, care, sigur, e o decizie politică, dar pe un fundament obiectiv, pe ceea ce se constată", a adăugat Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22