Lavrov anunta o posibila colaborare intre Rusia si SUA pentru eliberarea capitalei ISIS, Raqqa

Vlad Toma | 14.03.2016

Sergei Lavrov, ministrul rus de externe, a declarat recent ca Rusia ar putea sa-si coordoneze actiunile cu coalitia condusa de SUA pentru a elibera orasul Raqqa de sub trupele ISIS.

Pe aceeași temă

 

Suntem gata sa ne coordonam actiunile cu americanii, pentru ca Raqqa este in partea estica a Siriei si coalitia americana in principal … actioneaza acolo”, a spus Lavrov intr-un interviu pentru canalul Ren-TV, transmite Interfax, conform Hotnews.
 

Poate, asta nu e un secret, daca spun ca la un moment dat americanii au sugerat sa realizam o ‘diviziune a muncii’: Fortele Aeriene Ruse ar trebui sa se concentreze pe eliberarea Palmirei iar coalitia americana, cu sprijin rusesc sa se concentreze pe eliberarea Raqqa”, a adaugat ministrul rus.

 

Situatia din Siria este mai linistita dupa ce in 27 februarie a intrat în vigoare Acordul de încetare a focului între fortele guvernamentale si cele ale opozitiei.

 

Acordul de încetare a focului a fost semnat la Munchen în cadrul Grupului internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG), din care fac parte 17 ţări, între care SUA, Rusia, Iran, Arabia Saudită, Turcia, dar şi organizaţii precum Uniunea Europeană şi ONU.

 

Într-o conferință de presă, ministrul rus de Externe a punctat că încetarea ostilităților nu se aplică Statului Islamic și Frontului al Nusrah, organizație afiliată Al Qaeda. “Forțele noastre aeriene vor continua să lucreze împotriva acestor organizații”, a spus Serghei Lavrov.

 

Guvernul sirian a declarat că va respecta acordul convenit de Rusia și SUA, dar a declarat că va continua să lupte împotriva Frontului Al-Nusra, al-Qaeda și Stat Islamic, care nu intră sub incidența acordului pentru încetarea focului, ei urmând să fie în continuare vânați.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22