Lazăr: Atitudinea magistraţilor faţă de modificarea legilor Justiţiei, lecţie de anticorupţie

E.b. | 19.12.2017

Augustin Lazăr, procurorul general al României, afirmă că magistraţii îşi doresc un dialog cu cei care vor să modificle legile după care funcţionează sistemul judicar.

Pe aceeași temă

 


Procurorul general susţine că magistraţii care au luat poziţie faţă de modificările care ar urma să fie făcute în Parlament la aceste legi ”au luat o atitudine care la nivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie”.

 

Avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Zic că aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii române. (…) Magistraţii, vă rog să observaţi, se manifestă foarte decent, se manifestă foarte conştienţi de valorile culturii juridice europene. Nu au făcut nimic ofensator, ba dimpotrivă, au arătat că nu le este indiferent faptul că Justiţia română, că independenţa Justiţiei române poate fi afectată şi în aceste condiţii magistraţii au luat o atitudine care lanivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie” a afirmat Augustin Lazăr, citat de News.ro.

 

Procurorul general mai spune totodată şi că se aşteaptă la un dialog cu cei care vor să aducă modificări legilor Justiţiei.  

 

Ne aşteptăm la un dialog pentru că magistratura română are specialişti, CSM are experţi, Ministerul Justiţiei are două direcţii de experţi în materie de legislaţie şi acest dialog este absolut necesar pentru a realizalegi bune în acest domeniu. În niciun caz nu se poate face într-o manieră accelerată şi, aşa cum vedem noi, de azi pe mâine.

 

Un text de lege se gândeşte îndelung, se studiază cu referire la consecinţele la impactul pe care poate să-l aibă în practică şi apoi este votat şi adoptat ca lege” a mai afirmat Lazăr.
  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22