Liberalii acuza guvernul Ponta ca ar fi copiat integral o propunere PNL

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Liberalii ii acuza pe premierul Ponta si pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, ca au preluat cu copy-paste o propunere a PNL privind majorarea indemnizatiilor invalizilor de razboi, a veteranilor si vaduvelor de razboi.

Acuzatia vine la cateva zile dupa ce PNL a afirmat ca Executivul Ponta ar fi plagiat integral o propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari liberali privind dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate politic de regimul comunist, potrivit HotNews.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de PNL, proiectul de lege in discutie a fost depus in 2014 de mai multi senatori PNL cu numarul de inregistrare L396/2014. Propunerea a fost adoptata de Senat in data de 24 februarie 2015, iar in acest moment, "proiectul se afla la Camera Deputatilor, unde a primit avize favorabile, dar e tinut la <<sertar>> de Valeriu Zgonea, desi termenul de adoptare este depasit".

"Constatam, insa, cu surprindere, ca premierul Victor <<Copy-Paste>> Ponta si tovarasul sau, <<Dusa OZN>>, au preluat propunerea PNL si intentioneaza sa o adopte in Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, desi aceasta se afla in dezbatere parlamentara. In acest sens, ministrul Dusa a anuntat ca Guvernul va adopta miercuri o OUG care prevede cresterea pensiilor veteranilor de razboi, el sustinand, in mod ipocrit, ca proiectul ar fi fost initiat de MApN si MAI", sustin liberalii.

Potrivit PNL, nici MApN si nici MAI nu au pus in dezbatere publica un astfel de proiect.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22