Liberalii il acuza pe ministrul de Externe ca promoveaza mesajele PSD in strainatate

T.d. | 12.06.2015

Pe aceeași temă

Liberalii il acuza pe ministrul de Externe ca incalca protocolul diplomatic. PNL sustine ca Bogdan Aurescu transmite in strainatate mesajele PSD de sustinere a premierului Victor Ponta, urmarit penal de DNA.

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp scrie, intr-un comunicat remis presei, ca PSD a inceput o ampla operatiune de manipulare externa prin parlamentarii si ministrii sai, precum si cu ajutorul aparatului guvernamental.

"Scopul acestei actiuni propagandistice, in care se investesc sume considerabile de la bugetul de stat, este de a arata ca Victor Ponta este de fapt nevinovat, ca este victima unei actiuni politice, nu obiectul unei anchete desfasurata de magistrati si ca demisia sa ar antrena instabilitate pe scena politica", scrie politicianul liberal, potrivit Ziare.com.

El mai arata ca, desi este dreptul PSD sa isi exprime un punct de vedere, nu are dreptul sa foloseasca institutiile statului roman pentru a-si propaga ideile.

"In loc de a folosi cu buna credinta acest instrument de comunicare, domnul Aurescu a dovedit ca este in primul rand o rotita in angrenajul de partid al PSD si abia in al doilea rand seful diplomatiei romanesti", adauga politicianul, care precizeaza ca Aurescu a transmis in cursul acestei saptamani misiunilor diplomatice ale Romaniei punctul de vedere al PSD in apararea lui Victor Ponta, "solicitand difuzarea acestuia in tarile in care functioneaza aceste misiuni".

Urmarit penal de DNA, premierul Victor Ponta a trimis doua scrisori catre ambasadele SUA si ale statelor membre UE, in care incearca sa explice faptul ca punerea sa sub urmarire penala este o decizie politica si ca se va apara in instanta, dar nu va demisiona pentru a nu crea instabilitate politica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22