Liberalul Ludovic Orban anunta negocieri pentru o noua majoritate in Camera Deputatilor si schimbarea lui Valeriu Zgonea de la sefia Camerei

T.d. | 11.02.2015

Pe aceeași temă

Liberalii poarta negocieri in Camera Deputatilor pentru formarea unei majoritati astfel incat sa-l schimbe pe social-democratul Valeriu Zgonea de la sefia Camerei, a declarat, miercuri, liderul deputatilor PNL Ludovic Orban. De altfel, de la inceputul lunii februarie liberalii vorbesc despre o noua majoritate si in Senat, acolo unde se urmareste debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia camerei superioare a Parlamentului.

"In mod evident, atunci cand vom dispune de majoritate parlamentara puteti fi convinsi ca vom demara procedurile de schimbare a domnului Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. In rest, daca vom avea capacitatea de a schimba si postul va deveni vacant, se va lua o decizie in conformitate cu prevederile statutare ale PNL", a afirmat Orban, intrebat daca Alina Gorghiu ar putea fi o solutie pentru sefia Camerei.

El a aratat ca numele lui Vasile Blaga este vehiculat pentru presedintia Senatului, dar daca se va forma majoritatea la Senat, decizia candidatului partidului pentru acest post se va lua in conformitate cu statutul partidului, potrivit Hotnews.

Orban a spus ca, la nivelul Camerei Deputatilor, el si colegii sai desemnati de partid, poarta negocieri cu deputati pentru a forma majoritatea parlamentara.

"In ceea ce ma priveste pe mine, in mod evident, la nivelul Camerei Deputatilor, investiti prin hotararea PNL, eu si colegii care au fost desemnati ca si echipa, purtam negocieri la nivelul Camerei Deputatilor fie cu grupurile parlamentare, fie cu deputati astfel incat sa formam majoritatea parlamentara. Cand avem informatii relevante in acest sens, le veti afla, evident vor fi facute publice", a explicat Ludovic Orban.
 

Liberalii iau in vizor si Senatul

Inca din 1 februarie in Parlament se vorbeste despre o schimbare la sefia Senatului. Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a vorbit la acel moment despre o majoritate negociata pe care PNL ar avea-o in Senat.

Oprea a subliniat ca, la nivel informal, se vorbeste despre o preluare a sefiei Senatului de catre Vasile Blaga, fapt ce ar presupune debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu.

Calculele arata ca, la acest moment, PNL si PDL dispun de 63 de voturi, fapt ce impune negocieri cu independentii (7 membri) si cu UDMR (8 voturi), insa nu sunt excluse discutii si cu UNPR si ale sale 12 mandate senatoriale. In plus, in calcul ar putea sa intre si social-democratii care i se vor alatura lui Mircea Geoana.

Dumitru Oprea a susţinut că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

Oprea a fost întrebat pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22