Liberalul Razvan Sava, votat ca primar general interimar al Bucurestiului

Tudor Despina | 25.11.2015

A fost ales un nou primar interimar al Capitalei. Razvan Sava, propunerea PNL, a fost votat miercuri in functie de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Marti, Stefanel Dan Marin a fost demis din functie.

Pe aceeași temă

Au fost 34 de voturi pentru si 11 impotriva numirii lui Sava ca primar interimar, dintr-un total de 45 de consilieri prezenti, potrivit Hot News. El a fost propus de liberali si nu a avut contracandidat pe post.

 

"PNL in sfarsit isi asuma responsabilitatea de a avea un cuvant de spus, tinand cont ca reprezinta majoritatea din Consiliul General. Fiindca ieri s-a spus ca fara PSD nu se poate face majoritate, votul de azi infirma acest lucru. Din cei 47 de consilieri prezenti, 24 sunt ai PNL.  Fara PNL nu poate fi ales niciun interimar. Doriti sa avem in continuare o criza politica, circ haos? PSD va face o opozitie constructiva pentru a rezolva problemele Bucurestiului, ca sa terminam cu fruntea sus acest mandat. Ca atare, noi nu facem acest joc politic. Consilierii PSD se vor exprima prin vot ca opozitie fata de propunerea de azi", a declarat Dan Darabont, viceprimar din partea PSD.

 

"Va multumesc pentru votul de incredere. Imi doresc sa fim o echipa, impreuna sa construim o administratie moderna", a declarat Sava imediat dupa numire.

 

Cine este noul interimar al Capitalei

 

De meserie inginer energetician, Sava a absolvit Facultatea de Energetica - Universitatea Politehnica Bucuresti in 1995, dupa care a lucrat in mediul privat. Razvan Sava este in Consiliul General al Municipiului Bucuresti din 2012 si presedintele Comisiei pentru Utilitati Publice din cadrul PMB.
 

Avere:
- un teren de 480 mp in orasul Pantelimon, cumparat in 2007 impreuna cu sotia;
- un apartament de 140 mp in Bucuresti, sector, 1 cumparat in 2010 impreuna cu sotia;
- un autoturism Jaguar cumparat in 2006;
- credite la banca in valoare de 190.000 de euro, luate in 2007 si 2010;
-  in 2014 a avut un venit provenit din indemnizatia de consilier - 11.913 lei an;
- sotia, consilier/sef departament la CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare)are un venit de 273.465 lei/an;
 

Interese:
- este asociat la firma ICT Tehno-Term si ICT Com-Term;
- este vicepresedintele filiala PNL sector 6.

 

PNL-PSD l-au demis pe fostul interimar

 

Au fost 37 de voturi pentru demitere dintr-un total de 44 de consilieri prezenti, marti, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Astfel, Stefanel Marin Dan a plecat din functie. "Se aprobă schimbarea lui Marin Ștefănel-Dan din funcția de viceprimar al Municipiului București. Hotărârea CGMB nr. 167/2015 privind desemnarea unui viceprimar să exercite atribuțiile funcției de primar general al Municipiului București se abrogă", prevede proiectul de hotarare adoptat marti.

 

De altfel, consilierii i-au retras atributiile de viceprimar si liberalului Cornel Pieptea. Urmeaza ca prefectul Capitalei sa ia act de aceasta decizie. Ca argumente pentru decizia luata, liberalii sustin ca au taxat lipsa de actiune si initiativa in privinta problemelor de la RADET si RATB: “PNL Bucuresti a decis sa demareze procesul de demitere a primarului general interimar Stefanel Dan Marin. In acest sens, consilierii generali PNL vor initia in cadrul sedintei de azi un proiect de Hotarare privind schimbarea viceprimarului si implicit a primarului general interimar”, a spus vicele PNL Bucuresti, Marius Vintila.

 

Intrebat luni seara de cei de la Agerpres despre pregatirea dembarcarii sale din functie, Sefanel Dan Marin a spus ca nu atat PSD, cat liberalii il vor plecat din functie. “Din cate stiu eu, da. Nu stiu daca neaparat de la PSD, dar din cate stiu eu de la PNL”, a spus el pentru agentia de stiri fara sa vorbeasca despre un motiv, spunand insa ca unii vor “sa dea iama la frigider”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22