Liceul Gheorghe Lazăr, primul care implementează proiectul pilot „România Educată”

Redactia | 13.09.2021

Premierul Florin Cîțu a fost luni prezent la liceul „Gheorghe Lazăr” din București, primul liceu din țară care implementează proiectul pilot „România Educată”.

Pe aceeași temă

Florin Cîțu a declarat că „miza noastră în educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva”.

„Sunt sigur că vă întrebați de ce am ales să fiu prezent astăzi la acest liceu și nu la altul. Dincolo de performanțele cunoscute ale elevilor, liceul vostru este primul din Capitală care își asumă, începând de azi, startul de reforme profunde – «România Educată».

Un proces de predare, învățare, evaluare mai apropiate de cerințele și exigențele unui învățământ modern, centrat în mod real pe elev.

Pilotarea va fi monitorizată continuu de Ministerul Educației iar modelele care se dovedesc de succes vor fi propuse spre scalare la nivel național.

Asta înseamnă că ce faceți voi începând de astăzi la Gheorghe Lazăr ar putea, deși eu sunt sigur, să ajute generații întregi.

În următorii ani, în PNRR, este prevăzută finanțarea a 60 de școli pilot.

Miza noastră în educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum, miza noastră strategică este a face altfel, altceva. Adică școală de secol 21 pentru România de secol 21 pe care sunt convins că ne-o dorim cu toții. Așa cum vedeți azi, aici, acum la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București”, a afirmat Florin Cîțu.

Potrivit Edupedu.ro, din acest an școlar, clasele a XII-a din Colegiul Lazăr intră într-un program pilot, aprobat de Ministerul Educației, prin care profesorii vor preda toată materia din programă în primul semestru, acest semestru fiind mai lung, diferit de structura oficială a anului școlar.

Disciplinele la care elevii nu dau examen de Bacalaureat vor fi făcute online, restul cu prezență fizică. Semestrul I va avea 20 de săptămâni, iar al doilea 14. Elevii vor face, în semestrul al II-lea, doar pregătire la materiile de bacalaureat.

În plus, elevii de la Lazăr vor avea mai multe discipline/cursuri/module opționale din care vor putea alege pe cele favorite, unele predate de profesori care nu sunt angajați ai școlii, ci angajați printr-o asociației a foștilor absolvenți, după cum a declarat fostul secretarul de stat Radu Szekely într-un interviu pe tema școlilor pilot, pentru Edupedu.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22