Lider PNL Sector 1: Se poate ajunge la o renegociere a contractului Romprest și Primărie

Laurentiu Gheorghe | 11.06.2021

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, crede că se poate ajunge la o renegociere a contractului între primarul Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest.

Pe aceeași temă

Sebastian Burduja a declarat la RFI că PNL Sector 1 se poziționează „de partea cetățenilor” în problema gunoaielor și dorește o mediere între firma de salubritate și primărie.

„Fără să folosesc un clișeu, ne poziționăm de partea cetățenilor, care au niște obiective foarte simple: în primul rând, să trăiască într-un oraș curat, în al doilea rând, să nu ne batem joc de banii lor din banii publici și în al treilea rând, să fie respectată legea”, a spus Burduja.

Președintele PNL Sector 1 afirmă că „dacă nu suntem atenți, Primăria expune cetățenii Sectorului 1 la un imens risc în justiție. Sunt penalități de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

El e de părere că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest poate fi luată în calcul.

„Eu cred că acest contract poate fi renegociat și soluția este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic și eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanță, Primăria să fie în culpă, pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine și se și vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne așezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experți din zona academică și să fie găsită o soluție corectă pentru ambele părți”, a mai spus președinele PNL Sector 1.

Întrebat dacă PNL își reproșează ceva din acest conflict, ținând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: „Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (...). Eu nu l-am cunoscut în viața mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanță, până acum cel puțin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”.​

Conflictul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest continuă. Prefectul Capitalei a refuzat să declare starea de alertă în Sector, așa cum îi ceruse Armand. Între timp, o instanță a decis executarea silită a Primăriei, într-un proces cu Romprest.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22