Liderii ALDE pregătesc scoaterea lui Constantin pe tuşă. Tăriceanu ar vrea întreaga putere

E.b. | 18.03.2017

Liderii ALDE apropiaţi lui Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele acestei formaţiuni politice, vor să creeze o funcţie onorifică în partid în care să fie desemnat Daniel Constantin, tot copreşedinte ALDE. Asta s-ar înâmpla la Congresul care ar putea avea loc în luna aprilie.

Pe aceeași temă

 

  

În cazul în care Constantin, copreşedinte ALDE, se va opune organizării Congresului luna viitoare, nu este exclus ca acestuia să-i fie retras sprijinul politic de către coaliţie, astfel încât să fie nevoit să părăsească postul de ministru al Mediului, conform News.ro.

 

Problemele din interiorul partidului sunt tot mai mari, potrivit surselor citate, după ce Daniel Constantin s-ar fi opus organizării Congresului în care urmează să se aleagă conducerea unică a partidului în perioada următoare, dorind ca acest lucru să se întâmple în toamnă, susţin surse din ALDE.

 

Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu au avut mai multe discuţii pentru a găsi o cale de rezolvare a neînţelegerilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi din acest motiv este posibil să i se retragă sprijinul politic în condiţiile în care tot mai mulţi membri din partid, care îl susţineau (proveniţi din fostul PC), nu l-ar mai sprijini, susţin sursele citate.

 

Disputele din ALDE au fost generate de faptul că Tăriceanu ar dori organizarea rapidă a unui Congres, în timp ce Daniel Constantin ar fi dorit ca abia la sfârşitul verii sau în toamnă să fie organizat Congresul, precedatde alegeri la nivelul organizaţiilor din teritoriu.

 

După Congresul care, potrivit surselor din partid, urmează să aibă loc spre sfârşitul lunii aprilie, Constantin ar putea să rămână doar cu o funcţie onorifică în interiorul formaţiunii politice.

 

Dacă la Delegaţia Permanentă de duminică Daniel Constantin se va opune în continuare convocării Congresului, ar putea să-şi piardă şi spijinul politic şi din coaliţia de guvernare şi asta ar putea atrage pierderea funcţiei de vicepremier şi ministru al Mediului.

 

 

 

Constantin „visează frumos, cu ochii deschişi"

 

 

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea afirma, săptămâna trecută, că Daniel Constantin „visează frumos, cu ochii deschişi” atunci când afirmă că PC a stat la baza formării ALDE, realitatea fiind cu totul alta, motiv pentru care copreşedintele ALDE a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului.

 

„Domnul Daniel Constantin visează frumos, cu ochii deschişi, spunând: PC a stat la baza formării ALDE. Realitatea este alta şi, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului. Şi-a dat seama că este penibil să te opui organizării Congresului, în condiţiile în care peste 30 de organizaţii judeţene au luat această hotărâre, mai ales când ai şi statutul de copreşedinte. A înghiţit-o pentru că nu mai avea încotro!”, a precizat deputatul ALDE, într-un comunicat.

 

Andrei Gerea a mai spus că PC nu depăşea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR.

 

Copreşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, au avut, miercuri, o întâlnire, în contextul conflictului din interiorul partidului privind alegerea unei conduceri unice şi au stabilit convocarea Delegaţiei Permanente pentru duminică, 19 martie, ca să discute chestiuni legate de organizarea Congresului.

Am convenit cu domnul Tăriceanu să convocăm pentru duminică Delegaţia permanentă a ALDE. Vom discuta despre congres”, a declarat Daniel Constantin, conform News.ro.

 

 

 

******************

 

 

La 11 martie, ”România Liberă” scria că există posibilitatea ca Daniel Constantin, împreună cu un grup de parlamentari ALDE, să părăsească partidul şi să constituie în Parlament un grup al independenţilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22