Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, cere păstrarea alianței la nivel local cu USR

Laurentiu Gheorghe | 22.11.2021

Primarul Sectorului 6 și leful PNL București a cerut, după anunțarea guvernului PNL-PSD-UDMR, ca în Capitală dar și în alte orașe să se păstreze alianțele din consiliile locale cu USR.

Pe aceeași temă

„Am votat şi m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Naţional al PNL, împotriva alianţei care se prefigurează la guvernare. Am cerut în şedinţele anterioare şi astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune de sus în jos o astfel de alianţă şi că primarii sunt liberi să îşi decidă, împreună cu propriile organizaţii locale, propriile majorităţi. Acest lucru mă bucură în contextul situaţiei politice din Bucureşti”, a scris, luni, pe Facebook, Ciprian Ciucu.

Preşedintele PNL Bucureşti anunţă că va milita pentru colaborarea cu USR în Capitală.

”În ceea ce mă priveşte, voi milita pentru menţinerea alianţei la nivelul Primăriei Generale şi a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Aşa este normal, aşa trebuie să facem. Fac un apel la Preşedintele USR, la preşedintele USR Bucureşti şi la preşedinţii organizaţiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în Bucureşti şi să urmeze calea mai uşoară a opoziţiei”, a mai scris Ciucu.

Mai departe, Ciprian Ciucu a făcut apel şi la liderii filialelor de sector ale PNL.

”Fac un apel şi la colegii mei din conducerea Sectarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruşte şi chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoţit în campania electorală. Fac un apel şi către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizaţiile PNL şi USR din Bucureşti şi să reevalueze cum se poziţionează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susţinut în campania electorală şi să se asigure că cele agreate se întâmplă”, a mai scris Ciucu.

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a comentat la postarea liberalului, precizând că are susținerea acesteia.

PNL, PSD şi UDMR, alături de minorităţile naţionale, vor susţine viitorul Guvern, Nicolae Ciucă fiind singura propunere de premier cu care s-au prezentat la Cotroceni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22