Liviu Pop: Președinții de dreapta sunt vinovați pentru dezastrul din învățământ

Redactia | 18.03.2018

Rezultatele foarte slabe ale elevilor care termină cursurile gimnaziale la Evaluarea Națională sunt cauzate de „președinții de dreapta”, spune Liviu Pop, ministru al Educației în mai multe guverne PSD.

Pe aceeași temă

 

 

Un fost ministru al Educației, care ar fi trebuit să reformeze școala românească se arată surprins de rezultatele dezastruoase de la Evaluarea Națională.

 

La cea mai recentă Evaluare mai puțin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, doar 33% reuşind să ia note peste 5 la matematică.

 

Culmea este că Liviu Pop dă vina pe „președinții de drepta” pentru rezultatele dezastruoase la Evaluarea Națională, într-o postare pe Facebook.

 

„Crunta realitate a școlii românești după 14 ani de președinți de drepta”, comentează Liviu Pop, rezultatele de la Evaluarea Națională.

 

Pop afirmă că „avem nevoie, urgent, de 3 elemente”: Standardizarea tuturor evaluărilor de la clasă și orientare școlară din învățământul primar; adaptarea programelor școlare la realitățile secolului XXI;  pregătirea profesorilor la noile programe școlare. Toate acestea, în contextul unei noi legi a educației”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22