Ludovic Orban: I-am spus lui Iohannis că ne asumăm guvernarea doar dacă avem majoritate

I.g. | 26.06.2017

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că liberalii i-au transmis şefului statului că partidul lor își asumă guvernarea doar dacă are o majoritate parlamentară în spate, ceea ce nu au reuşit să obţină. La consultările de la Cotroceni, PNL nu s-a dus cu nicio variantă de premier.

Pe aceeași temă

 

"Delegaţia PNL i-a prezentat preşedintelui României, Klaus Iohannis, poziţia politică a partidului, care a fost adoptată astăzi. (...) Poziţia noastră a fost aceea că PNL este oricând pregătit să-şi asume răspunderea guvernamentală, dar doar în baza unei majorităţi parlamentare solide, coerente, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal", a spus Orban, după ce a ieșit de la consultările de la Cotroceni, care au durat circa 15 minute. 

 

Preșdintele PNL a subliniat din nou că, în cursul discuţiilor purtate cu celelalte partide parlamentare, cu excepţia PSD, nu s-a reuşit degajarea unei astfel de majorităţi "din diferite motive". "Ca atare, aşteptăm decizia preşedintelui", a spus liderul PNL. Orban a mai explicat și de ce PNL nu a propus nicio variantă pentru viitorul premier, susținând că partidul său ”nu face politică doar ca să ne aflăm în treabă”. Ludovic Orban a mai afirmat că PNL va vota împotriva oricărui Guvern care are în componenţă PSD, iar scopul actual este blocarea oricărui Guvern social-democrat: "Considerăm că încă nu e desemnat un premier (Mihai Tudose - n.r.), nu s-a ajuns la un vot în Parlament, iar decizia noastră e clară, de a ne implica în împiedicarea unui Guvern PSD". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22