Ludovic Orban: Mai spun o dată, nu vom majora taxe și impozite

Laurentiu Gheorghe | 30.10.2020

Liderul PNL neagă informațiile vehiculate de către reprezentanții PSD că ar avea în plan majorarea unor taxe și impozite și nici să abandoneze cota unică de impozitare.

Pe aceeași temă

Prezent la un eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, premierul Orban a negat că se discută în cadrul Executivului creșteri ale taxelor și impozitelor: „O mai spun o dată, pentru că o dată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură, susținem categoric cota unică de impozitare și nu vom majora taxe și impozite”.

Premierul spune că pentru accelerarea relansării economice nu trebuie puse frâne de tip fiscal.

„Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atât întreprinderile mici şi mijlocii, cât şi companiile mari. De asemenea, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private fie de investitori români, fie de investitori străini. De asemenea, vom veni şi cu alte măsuri de susţinere pentru mediul de afaceri”, a precizat Orban.

Premierul a mai afirmat că sunt analizate propunerile venite din partea mediului de afaceri, unele fiind extrem de interesante, urmând ca o parte dintre ele să fie incluse în programul de guvernare. „Mediul de afaceri a generat propuneri pentru programul de guvernare, propuneri de susținere a mediului de afaceri, de încurajare a comportamentului antreprenorial încă din școală și cu această ocazie, practic, le-am comunicat că o parte importantă din propunerile care au fost formulate sunt extrem de serioase și intenționăm să le introducem în programul de guvernare. (...) Sunt foarte multe propuneri care sunt extrem de interesante. Cu siguranţă, o parte dintre ele le vom prelua, numai că le vom aşeza în cadrul programului de guvernare ţinând cont şi de resurse, de studii de impact şi de evaluarea efectelor favorabile posibile", a spus premierul.

Orban a precizat că sunt analizate resursele disponibile pentru finanţarea diferitelor tipuri de programe din toate domeniile: de la Tech Nation până la dezvoltarea spiritului antreprenorial, de exemplu, în rândul populaţiei sub 18 ani, din licee, prin înfiinţarea unui tip de companii cu o răspundere diferită, care să încurajeze formarea de companii de către tineri.

PSD: Guvernul vrea să crească TVA

Declarațiile premierului sunt răspunsul la anunțul făcut joi de Gabriela Firea, prim vicepresedinte PSD, că social-democrații au decis în ședința Consiliului Politic Național să îl cheme pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a prezenta proiectul de buget pe anul 2021.

„Din punctul nostru de vedere, Guvernul nu își pune dacă s crească TVA ci cu cât să crească TVA. (...) Dacă nu are nimic de ascuns, dacă totul e curat, dacă nu se intenţionează majorarea taxelor şi impozite, inclusiv a TVA de ce nu e adus în transparenţă bugetul pe anul viitor?", a afirmat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Firea a mai spus că declarațiile premierului nu sunt credibile atât timp cât Guvernul a promis că va majora pensiile și va dubla alocațiile. „Anunţăm că PSD nu va fi sub nicio formă de acord cu creşterea TVA. Această taxă crescută va lovi în românii cu veniturile mici şi medii. E total incompetent şi injust să loveşti în această perioadă tot pe românii cu venituri mici şi medii", a completat Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22