Ludovic Orban si Cristian Busoi disputa sambata presedintia PNL. Primul este favorit

E.b. | 16.06.2017

Presedintia PNL este disputata sambata de Ludovic Orban, cu motiunea "Partidul National Liberal - Forta Dreptei" si Cristian Busoi, cu motiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!".

Pe aceeași temă

 

 

Pentru functia de presedinte al PNL si-a depus candidatura si Viorel Catarama, dar motiunea sa, intitulata "Politica nationala - Calea liberala", nu a intrunit conditiile statutare pentru a fi spusa dezbaterii si votului in cadrul Congresului PNL, intrucat nu a fost validata de Comitetele Directoare Judetene din cel putin 10 filiale ale partidului.
 

Majoritatea organizatiilor judetene ale PNL si-au declarat sustinerea pentru Ludovic Orban, scrie ziare.com.

 

Presedintele organizatiei judetene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa ca echipa de la Giurgiu va fi in echipa castigatoare si numele celui pe care liberalii giurgiuveni il sustin la presedintia partidului incepe cu litera "O" si se termina cu "rban".

 

De asemenea, presedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca filiala liberala din judetul Olt il sustine tot pe Ludovic Orban pentru presedintia partidului.

 

Liberalii sibieni il sustin tot pe Ludovic Orban, a declarat prim-vicepresedintele organizatiei judetene, Daniela Cimpean. Si presedintele interimar al PNL si liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anuntat la inceputul lunii iunie, cand Ludovic Orban si-a prezentat motiunea la Sibiu, ca il sustine pe acesta.

 

La fel, filiala PNL Gorj il sustine pe Ludovic Orban la functia de presedinte al formatiunii politice, decizia fiind luata prin vot secret in cadrul sedintei Colegiului Director Judetean.

 

Si filialele Alba, Galati, Botosani, Tulcea, Satu Mare, Hunedoara, Arad vor vota tot cu Ludovic Orban.

 

In schimb, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan a declarat, joi, ca organizatia judeteana va sustine la Congresul National al PNL motiunea Busoi.

 

"Filiala din Maramures, sustine motiunea Busoi, iar argumentul e unul foarte simplu si se bazeaza pe experienta acestuia, dar si pe faptul ca eu, personal am lucrat o perioada de timp alaturi de Cristian Busoi. Consider fara nicio retinere ca viitorul nostru liberal se bazeaza pe oamenii care au dobandit o anumita experienta politica", a spus Ionel Bogdan.

 

La randul sau, presedintele PNL Mures, senatorul Cristian Chirtes, a declarat joi, ca organizatia judeteana nu a impus delegatilor la congres pe cine anume sa voteze, insa el il va sustine pe Cristian Busoi.

De asemenea, presedintele PNL Targu Mures, Ovidiu Moldovan, a anuntat ca il va vota tot pe Cristian Busoi la sefia Partidului National Liberal.

 

 

************************

 

 

Presedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat, miercuri, ca organizatia pe care o conduce nu va sustine pe cineva anume la presedintia PNL si ca fiecare delegat va vota cum va crede de cuviinta.

 

"Biroul politic a luat decizia - singura, in opinia mea, legala si statutara - ca fiecare membru al delegatiei sa voteze conform propriei constiinte, dupa ce va asculta prezentarea motiunilor la congres", a subliniat Daniel Buda.

 

Filiala PNL Suceava va avea cea mai mare reprezentare la congresul partidului de sambata in cadrul caruia va fi aleasa noua conducere centrala, iar liderul ei, Gheorghe Flutur, a spus ca isi doreste "un PNL mai puternic in opozitie, pentru a sanctiona derapajele PSD si abaterile de la programul de guvernare", dar nu a dat un nume de presedinte favorit.

 

Si delegatii organizatiei PNL Harghita vor vota dupa cum le va dicta constiinta, intrucat niciuna dintre motiunile candidatilor nu a intrunit numarul majoritar de voturi, in sedinta Comitetului Director Judetean, au anuntat liderii filialei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22