Ludovic Orban, validat de Biroul Permanent al PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei

Vlad Toma | 29.02.2016

Biroul Politic National al PNL a validat astazi candidatura lui Ludovic Orban la Primaria Bucurestiului. Cristian Busoi, candidatul anuntat initial de PNL pentru aceasta functie, s-a retras din cursa.

Pe aceeași temă

 

"Am asteptat cu emotie acest moment. PNL incepe astazi o cursa pentru a-i convinge pe locuitorii Bucurestiului ca oferta sa este alternativa corecta. Oferim Bucurestiului o administratie onesta, o administratie profesionista, o administratie generoasa cu locuitorii sai. Eu, Ludovic Orban, am onoarea de a fi in fruntea acestei echipe. Sunt pregatit, sunt hotarat, am toata experienta necesara pentru a fi invingator. In noiembrie 2014 romanii au votat pentru o Romanie mai curata, mai onesta, mai unita, mai dezvoltata si mai generoasa cu fiecare locuitor al sau. Este timpul ca aceasta Romanie sa aiba o capitala pe care o merita. Este timpul ca bucurestenii sa spuna punct si de la capat. Eu, Ludovic Orban, ii rog pe locuitorii Bucurestiului sa aleaga echipa PNL pentru a incepe impreuna sa construim un Bucuresti in care fiecare sa se simta acasa. Asa sa ne ajute Dumnezeu", a spus Orban, conform Hotnews.

 

Candidatura lui Orban a fost validata acum o saptamana de Comitetul Executiv al PNL București, cu unanimitate de voturi.

 

"Sunt onorat de decizia colegilor. Sunt pregătit să parcurg următorii paşi pentru desemnarea mea, mai exact votul în conducerea PNL Bucureşti şi validarea în BPN. După cum bine ştiţi, m-am înscris în cursa pentru Primăria Capitalei în interiorul PNL... În spatele candidaturii mele se află o viaţă de muncă în slujba comunităţii. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba cetăţenilor. În Bucureşti există lucruri la a căror realizare am participat. Nu candidez ca să mă aflu în treaba, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o persoană pricepută, de o persoană cu viziune, ca bucureştenii să trăiască într-o capitală demnă de UE. Sunt hotărât să pun toată forţa şi priceperea mea pentru a atinge obiectivul fundamental pentru PNL: câştigarea Primăriei Capitalei şi a primăriilor de sector", a declarat Orban acum cateva zile.

 

Orban a mai candidat la Primaria Capitalei in 2008 iesind insa doar pe locul al patrulea in urma primului tur de scrutin, fiind precedat de Sorin Oprescu, Vasile Blaga si Cristian Diaconescu.

 

Ludovic Orban a fost viceprimar al Municipiului București in perioada iulie 2004 - aprilie 2007. Intre aprilie 2007 si decembrie 2008 a devenit ministru al Transporturilor in guvernul Tariceanu.

 

Orban se inscrisese si el in actuala cursa internă pentru Primăria Capitalei, in urma carei Busoi a fost desemnat candidat, alaturi de deputatul Costică Canacheu şi de Petre Roman. Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Buşoi a totalizat 4,3% din preferinţele respondenţilor, faţă de 3,6% cât avea Ludovic Orban si 2.1% cat avea Petre Roman. Sondajul arata insa ca Buşoi nu se afla în preferinţele generale ale electoratului, fiind depăşit de Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%).

 

Cristian Bușoi s-a retras din cursa

 

Buşoi apăruse totusi alături de preşedintele Klaus Iohannis la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului, cei doi evitând să explice prezenţa eurodeputatului, aceasta fiind interpretată ca un semnal de susţinere din partea şefului statului.

 

După ce Buşoi a fost desemnat de PNL pentru a candida la functia de primar al Capitalei, în presa au aparut informatii legate de achizitiile acestuia la Fondul Proprietatea. Potrivit Hot News, Busoi a inceput sa faca achizitii la FP inca din 2011, dupa cum arata propria sa declaratie de avere. Conform celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (peste 14 milioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro, arata sursa citata.

 

Contactat de HotNews, Busoi s-a limitat sa raspunda ca "se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie" si ca "totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori". "Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa", a mai spus candidatul PNL. La finalul lui 2008, finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) au primit despagubiri consistente de la ANRP, ei incasand despagubiri consistente ce au fost platite prin actiuni la Fondul Proprietatea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22