Lukoil ameninta: Va inchide rafinaria daca se pune sechestru pe active si conturi

M. B. | 14.07.2015

Pe aceeași temă

Lukoil va trebui să-și închidă rafinăria din România, deși nu-și dorește asta, dacă autoritățile impun sechestru asupra activelor și conturilor, a avertizat marți, într-o conferință de presă, vicepreședintele companiei petroliere ruse, Thomas Mueller, transmite TASS, preluată de Agerpres.

 

“Nu avem planuri de închidere a rafinăriei, dar, dacă se va pune poprire, va trebui să facem asta”, a declarat Mueller.

 

Acesta a mai declarat că Lukoil este gata să ajungă la un compromis cu România cu privire la situaţia de la rafinăria Petrotel.

 

Potrivit vicepreședintelui grupului, Lukoil a contribuit cu şase miliarde de dolari sub formă de taxe la bugetul României, din 1989,  astfel că acuzaţiile de evaziune fiscală sunt o “manipulare a faptelor”.

 

Afirmația vine după ce săptămâna trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești și directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, acuzați decapitalizat compania și ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,2 miliarde euro și peste 1,5 miliarde dolari.

 

De asemene, s-au extins măsurile asiguratorii asupra unor bunuri aparținând Lukoil Europe Holdings BVATRIUM Olanda, până la concurența sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare deținute de această entitate juridică la bănci comerciale situate în Regatul Unit și Olanda, asupra primelor de emisiune în cuantum de 1.880.931,388 lei precum și asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni, deținute de aceasta în cadrul S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiești.

 

Compania a contestat măsurile judiciare impuse.

 

“Lukoil operează în România din 1998 și este una dintre cele mai mari companii energetice de pe piața regională. Lukoil este un contribuabil prompt la bugetul de stat și un furnizor de produse de calitate către consumatorii români”, susține grupul petrolier, citat de Agerpres. De asemenea, Lukoil a anunțat că intenționează să facă apel la decizia procurorilor și că se așteaptă o anchetă obiectivă, în conformitate cu legislația din România și Uniunea Europeană.

 

"Petrotel-LUKOIL a creat aproximativ 1.000 de locuri de muncă la nivel regional. În ultimii nouă ani, s-au investit 540 de milioane de dolari în modernizarea rafinăriei. LukOil speră că orice obstacole în calea funcţionării acestei companii-cheie vor fi depăşite cu succes", preciza compania.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22