Macovei: Ipocrizia ministrului Toader. Încă o dovadă că este de partea infractorilor

E.b. | 19.12.2017

Europarlamentarul Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, il acuza pe Tudorel Toader,, actualul ministru al Justitiei, de dubla masura in ce priveste transpunerea legislatiei europene.

Pe aceeași temă


 
 
Monica Macove, opinie politică
 
Fapte: În luna august 2017, cu 10 luni întârziere față de termenul limită de transpunere a Directivei privind Sechestrarea averilor și Confiscarea Extinsă, Tudorel Toader a propus Guvernului un proiect de lege, prin care nu transpune 99% din Directivă. Deși termenul era depășit, Toader nu a propus Ordonanță de urgență, ci un proiect de lege, care se umple de praf în Parlament, pentru că politicienii PSD&ALDE&UDMR nu sunt interesați de confiscarea averilor infractorilor.
 
Astăzi, cu 4 luni înainte de împlinirea termenului pentru transpunerea Directivei privind aspecte ale prezumției de nevinovăție, care, în realitate, nu are nicio legătură cu modificările propuse de PSD&ALDE&UDMR la Codul penal și Codul de procedură penală, ministrul Toader se duce la Comisia Iordache-Altă întrebare și spune că „Guvernul e obligat să emită OUG” dacă Parlamentul nu o transpune până în aprilie 2018. Toader vrea așadar să modifice Codurile penale prin OUG și nu spune nimic despre efectele devastatoare pentru justiție ale modificărilor PSD&ALDE&UDMR.
 
Ca să fie clar: este o minciună că există vreo legătură între amendamentele PSD&ALDE&UDMR și Directiva privind prezumția de nevinovăție. Ce legătură este între această Directivă și un hoț care va ataca oamenii pe stradă  și care nu va mai putea fi cercetat, chiar dacă este filmat de un martor cu telefonul și poate fi identificat?
 
Toader ignoră protestele magistraților față de modificările Codurilor penale, deși presa străină este plină de articole și fotografii cu protestele procurorilor și judecătorilor.
 
Ministrul Toader are însă o propunere contrară legislației penale din toate statele UE: vrea ca anchetele să nu înceapă decât dacă există "probe temeinice, dincolo de orice dubiu", ignorând faptul că probele se strâng printr-o anchetă și că vinovăția "dincolo de orice dubiu" este cerută numai pentru condamnări.   
 
Cum ar fi ca ministrul Toader să retrimită în Parlament transpunerea corectă și completă a Directivei Confiscării Extinse și să înceteze asedierea României cu modificarea codurilor penale și legilor justiției?

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22