Macovei îl acuză pe Liviu Pleșoianu, deputat PSD, că face România de râs la Bruxelles

E.b. | 18.10.2017

Europarlamentarul Monica Macovei reacţionează la iniţiativa deputatului PSD Liviu Pleşoianu de a se deplasa la Bruxelles, pentru a-i adresa, de acolo, întrebări Laurei Codruţa Kovesi.

Pe aceeași temă

  

Monica Macovei îl acuză pe Liviu Pleşoianu că a făcut România de râs şi îi întreabă pe membrii Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009 dacă deputatul a avut un mandat pentru deplasarea la Bruxelles.

 

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 și că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului șef al DNA. Presupun că Pleșoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini și Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marți, au girat tot acest circ.

 

Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

 

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

 

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?, afirmă Macovei, într-un comunicat de presă, citate se Stiripesurse.

 

Monica Macovei aminteşte că evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat "Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina".

 

"La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?", mai afirmă eurodeputata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22